Política

L'Aragó intentarà evitar que es plantegin proves a les seves estacions sense el seu consentiment

Els alcaldes del Pirineu d’Osca demanen que a la reunió sol·licitada a Sánchez pels Jocs hi participin tots els partits

Aquesta tarda el COE explicarà la possible candidatura per al 2030 un cop trencades les negociacions

El govern d’Aragó veu “inviable” una candidatura olímpica en què hi participin les estacions aragoneses al marge d’un possible acord institucional amb el Comitè Olímpic Espanyol (COE) i Catalunya. En aquest sentit, el conseller d’Esports del govern aragonès, Felipe Faci, ha dit que aquesta proposta seria un “disbarat” encara més gran que el que va plantejar el president del COE, Alejandro Blanco, inicialment, per la qual cosa, ha assegurat que faran servir “tots els mitjans” per evitar-la. En una reunió mantinguda a Saragossa amb el president aragonès, Javier Lambán, alcaldes de municipis del Pirineu d’Osca han demanat la participació de tots els partits polítics a la reunió que s’ha sol·licitat amb el president espanyol, Pedro Sánchez.

Faci ha fet aquestes declaracions després de la reunió mantinguda juntament amb el president Lambán, alcaldes i representants turístics del Pirineu d’Osca on hi ha les estacions d’esquí que podrien acollir proves olímpiques en cas que s’acabés plantejant una candidatura per als Jocs d’hivern del 2030. A la reunió s’ha acordat sol·licitar una reunió amb el president espanyol, Pedro Sánchez, on Lambán aniria acompanyat dels representats de totes les forces polítiques d’Aragó. Així mateix, segons el govern d’Aragó, tots els presents a la reunió han coincidit, majoritàriament, en el fet que el COE estaria actuant sense tenir en compte a ningú i sense atendre el compromís adquirit per presentar una candidatura igualitària i equilibrada amb Catalunya.

Faci ha explicat que a les quatre reunions que ha mantingut amb el president del COE i els representants institucionals de Catalunya sempre ha defensat la necessitat que el Pirineu d’Aragó acollís proves d’esquí alpí; una demanda que, per contra, sempre se’ls ha vetat, ha assegurat. Segons Faci, la proposta que ara sembla que el COE està preparant, serà la que inicialment va plantejar Catalunya, on considera que la participació d’Aragó és “absolutament subsidiària”. El COE té previst explicar aquesta tarda, en roda de premsa, la posició de l’organisme per a una nova candidatura un cop va donar per trencades, dilluns, les negociacions amb el govern d’Aragó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona