Política

La Generalitat presenta recurs a l’ultimàtum del TJSC pel català

La Generalitat ha recorregut contra l’ultimàtum del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per implantar un 25 % de classes en castellà a l’educació, al·legant que prepara una normativa nova i modificar els projectes lingüístics a final de curs pot causar “greus perjudicis”. A l’escrit, que arriba després que divendres s’hagués d’ajornar el ple al Parlament que havia d’aprovar la nova llei sobre l’ús i aprenentatge de les llengües oficials com a resposta a la sentència, els serveis jurídics demanen al TSJC que suspengui el termini de quinze dies que expira dimarts vinent, i reconegui que Educació està “duent a terme les actuacions necessàries per garantir normativament l’ús de les dues llengües oficials” a l’escola.

L’ajornament del ple va arribar arran que Vox, Cs i el PP demanessin dictamen al Consell de Garanties Estatutàries per alentir la tramitació de la llei, que el PSC, ERC, Junts i En Comú Podem confien igualment aprovar la setmana entrant. “Si tot fos raonable, un informe seriós i sensat d’un Consell de Garanties sobre una llei no es fa en tres dies, així que esperem que no arribi en termini”, es delatava abans-d’ahir la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, que ja deia que denunciaran per desobediència el conseller “i tots els que tinguin la responsabilitat d’aplicar-ho”. Cs i el PP també han anunciat que, quan s’aprovi la llei, hi recorreran junts al TC.

Per si de cas no es té encara el dictamen del CGE que desencallaria la llei, demà mateix es reunirà el consell executiu per aprovar un decret llei complementari a partir del qual Cambray fonamentaria la instrucció a les escoles per complir la sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia