Política

Joan Vigas agafa el relleu de l’alcaldia de Palafrugell

El candidat de Som Gent del Poble substitueix el republicà Josep Piferrer fruit de l’acord de govern de fa tres anys

Desenes de veïns segueixen al Teatre Municipal el ple extraordinari

“Jo mai no he volgut ser polític”, deia Joan Vigas poc després de prometre “per imperatiu legal” el càrrec d’alcalde de Palafrugell. Amb el relleu a l’alcaldia s’executava, així, el pacte de govern que, fa tres anys, van signar ERC, Som Gent de Poble (SGdP) i Junts, segons què el candidat d’ERC, Josep Piferrer, seria alcalde els tres primers anys i després, ho seria el candidat de SGdP.

En un ple extraordinari celebrat ahir al migdia en un teatre de Palafrugell ple de veïns del municipi i càrrecs polítics de municipis veïns, Joan Vigas va ser escollit amb 11 vots a favor (6 d’ERC, 3 de SGdP i 2 regidors de Junts) i els vots en blanc de 8 de regidors de l’oposició.

Vigas, que en les municipals del 2019 va rebre 1.395 vots i que ha estat durant aquests tres anys regidor de l’àrea de Promoció Econòmica, va insistir que l’administració local “és una gran empresa” en què es requereix treballar en equip perquè “sense cohesió” és “impossible” aconseguir els objectius. “En les institucions locals, no calen grans partits, sinó gent preparada”, va afirmar també a l’hora de destacar com els partits com el seu, integrat a Tots per l’Empordà, van conquerint alcaldies.

En el discurs, Joan Vigas també va tenir paraules d’agraïment vers Josep Piferrer, que ara deixa l’alcaldia i passa a ser regidor de l’equip de govern. “Ha estat el pal de paller del nostre consistori”, va dir en referència a la gestió de Piferrer aquests tres anys difícils marcats per la pandèmia. “L’amistat de petits ha fet fàcil la comunicació entre nosaltres”, va dir Vigas.

Sentiment ambivalent

Prèviament i abans d’entregar la vara d’alcalde a Vigas, Piferrer es va acomiadar públicament del càrrec destacant que li produïa un “sentiment ambivalent”, ja que, d’una banda, era una situació de normalitat fruit del pacte acordat, però que, també, ho era d’excepcionalitat perquè continuarà en política fent “un altre paper”. Piferrer, que va agrair el suport rebut durant aquest temps del seu equip de govern però també de l’oposició, va recordar que ha tingut moments complicats, com és la pandèmia i, especialment, per les defuncions al geriàtric. També les conseqüències de l’1-0, les detencions dels líders independentistes i la gran impotència que va sentir en les visites a les presons. “Anar a visitar Dolors Bassa i deixar-la allà, no ho oblidaré mai, i no ho perdonaré”, va dir.

LES FRASES

Josep Piferrer ha estat el pal de paller del nostre consistori
Joan Vigas
NOU ALCALDE DE PALAFRUGELL
Tinc un sentiment ambivalent de normalitat i d’excepcionalitat
Josep Piferrer
exalcalde de palafrugell


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona