Política

Absolt un jove que afrontava 8 anys per colpejar amb un pal de bandera un mosso en una manifestació

Segons la sentència, cap de les proves fotogràfiques aportades per Fiscalia és suficient

Els fets jutjats es remunten a una protesta contrària a la del sindicat policial Jusapol el setembre del 2018

L’Audiència de Barcelona ha absolt un jove independentista, Adrià C., que s’enfrontava a vuit anys de presó acusat d’haver pegat a un mosso d’esquadra en una manifestació contrària a un acte del sindicat policial Jusapol a Barcelona, al setembre del 2018.

En la sentència de la secció 22 de l’Audiència, a la qual ha tingut accés Efe, els magistrats consideren que cap de les proves fotogràfiques aportades per la Fiscalia en la seva acusació és suficient per atribuir al noi l’agressió per la qual estava processat.

El tribunal remarca que no existeixen testimoniatges directes de la manifestació que reconeguin Adrià C. com a autor del cop a l’espatlla al mosso d’esquadra afectat i que, en la resta de les proves fotogràfiques, els agents investigadors no han garantit la identificació de l’individu que apareix en aquestes imatges.

Segons la Fiscalia, Adrià C. havia pegat a un agent dels Mossos d’Esquadra a l’espatlla amb un pal de fusta en una manifestació contrària al sindicat Jusapol a la Via Laietana de Barcelona, el 29 de setembre de 2018.

En aquesta protesta independentista, diversos assistents van començar a llançar pólvores de pintura i objectes contra els Mossos d’Esquadra, generant moments de confusió que diversos manifestants van aprofitar per intentar desfer la línia policial que els separava de la concentració de Jusapol, sense èxit.

A partir de les fotografies que un policia va fer des d’una balconada de la Via Laietana, els Mossos d’Esquadra van identificar Adrià C. en una manifestació diversos mesos després, com a presumpte autor d’una de les agressions que recollien les imatges de setembre.

Posteriorment, altres agents van arribar a fer més fotografies a Adrià C. quan sortia un dia de casa seva, però sense identificar-lo formalment, la qual cosa, a l’efecte del tribunal, invalida aquestes proves en no tenir validesa legal per verificar que la persona que surt en aquestes imatges és el processat.

El tribunal també critica el primer informe fotogràfic que va donar inici a aquesta causa, ja que existeix una imatge, que es va fer en la mateixa escena i immediatament abans que la que van aportar els Mossos d’Esquadra, en la qual apareix Adrià C. sense cap pal de fusta, al costat d’una altra persona que sí que subjecta a la mà aquest objecte.

La sentència cita, abans de repassar els arguments jurídics, que Adrià C. “porta tres anys i mig suportant la condició d’imputat, com a espasa de Dàmocles”.

En el judici, que es va celebrar el passat 31 de maig, el mosso d’esquadra que presumptament havia rebut el cop a l’espatlla no recordava aquesta agressió, ja que, en el mateix instant, havia rebut altres cops en un moment de molta confusió.

L’Audiència de Barcelona ja va condemnar un altre independentista, Marcel Vivet, per haver lesionat al canell aquest mateix agent, just al mateix moment en el qual, segons sostenia la Fiscalia, Adrià C. havia pegat amb un pal de fusta el mateix policia.

En un comunicat, el col·lectiu jurídic Alerta Solidària, en el qual col·labora l’advocat d’Adrià C., Xavier Monge, ha titllat la causa de “muntatge policial orquestrat contra un militant que fa anys participa de l’esquerra independentista”.

Alerta Solidària també ha destacat la crítica del tribunal contra els Mossos d’Esquadra per no haver aportat base suficient en les seves proves per subjectar l’acusació de la Fiscalia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia