Política

Borràs diu que el català és “el nervi de la nació”

En la rebuda de la Flama al Parlament, on la llengua també va ser protagonista

Gegants i grallers van iniciar ahir l’acte de rebuda de la Flama del Canigó al Parlament de Catalunya, on van ser rebuts per la presidenta de la cambra, Laura Borràs, acompanyada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el d’Òmnium Cultural, Xaiver Antich.

En el seu parlament, Laura Borràs va definir la llengua catalana com a “nervi de la nació”, tot i que va dir, “lluny del supremacisme d’altres patriotismes, s’expressa amb un simple gest d’adhesió, d’aprendre-la i parlar-la”, va puntualitzar. Segons Borràs, és per aquest paper que té la llengua catalana que rep atacs de la justícia espanyola: “És el flanc on es dirigeixen”, va advertir, i va posar d’exemple el conflicte amb la llengua a l’escola viscut en els darrer mesos: “Al Parlament ho hem vist de forma significativa quan hem hagut de protegir la llengua del setge al qual la sotmet la justícia espanyola”, va concloure la presidenta.

Borràs va reivindicar Sant Joan com la festa dels Països Catalans, els quals, va dir, “no deixaran de ser el que són i el que han de ser perquè no tenim cap altra opció que la unitat, ja que ens ve donada per la nostra història”.

Com també va passar més tard en la rebuda de la Flama del Canigó al Palau de la Generalitat, la llengua va ser l’eix de la celebració, ja que tant el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, com l’expresident d’Acció Cultural del País Valencià Eliseu Climent van coincidir a reclamar la unitat dels Països Catalans amb la llengua com a “columna vertebral” de la nació.

Segons Antich, la Flama és “testimoni del passat, del present i del futur d’un poble determinat a ser el que és”, i va ha assegurar que si s’ha persistit ha estat “gràcies a una cadena de compromisos” de molts ciutadans, compromesos en “la defensa del país”. Antich va denunciar també el retrocés del català, el qual, va dir, “és la columna vertebral del país a l’escola, en el lleure i també en els formats digitals”, i per això el president d’Òmnium va assegurar que és necessari reforçar “el pacte nacional pel català” per poder combatre, va advertir, “el desplegament de tota la maquinària de l’Estat per intentar eliminar la llengua”, va reblar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia