Política

Aventura espacial

Hereu desitja sort al nanosatèl·lit Menut

El president d’Hispasat celebra el segon enviament que ultima el Departament de Puigneró després d’haver posat en òrbita l’Enxaneta el març del 2021

Treu transcendència a la ubicació de l’Agència Espacial

La Generalitat està a punt de posar en òrbita el Menut, el segon nanosatèl·lit català (de 4 quilos de pes) que s’enlairarà després del pioner Enxaneta, posat en òrbita el març del 2021en el marc de l’Estratègia NewSpace, i si algú tem que l’operador espanyol de comunicacions per satèl·lit, Hispasat, en malfiï, res més lluny de la realitat (almenys en públic). Jordi Heureu, alcalde de Barcelona del 2006 al 2011 i president d’Hispasat des del 2020, va exhibir ahir esportivitat amb un dels projectes emblemàtics del vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. “Em sembla una proposta interessant d’una empresa que té suport de diverses instàncies, no només del govern de la Generalitat sinó d’altres organismes també de l’Estat, i els desitjo que tinguin tota la sort”, va afirmar Hereu en un curs de l’Associació de Periodistes d’Informació Econòmica (APIE) a la Universitat Internacional Menéndez Pelalyo (UIMP) de Santander –Sostenibilitat i digitalització– patrocinat pel BBVA.

Hereu no va valorar el relat de Puigneró –“sobre el disseny del discurs jo m’estalvio comentaris, és interessant en si mateix i ja està”– ni el concurs a través del web d’InfoK (Canal Super3) en què 20.000 nens catalans han triat el nom de Menut. “Ple respecte pels noms”, va dir.

En plena croada d’Isabel Díaz Ayuso perquè Madrid retingui l’Agència Espacial, el president d’Hispasat –controlada al 90% per Red Eléctrica– treu transcendència a la ubicació. “Qualsevol espai serà el correcte si compleix les funcions d’impuls i coordinació”, avisa Hereu. No és el que pensa Ayuso, que no té ni Enxaneta ni Menut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia