Política

cimera de l’otan a Madrid

Biden ratificarà a Sánchez un augment dels destructors a Rota de 4 a 6

Els EUA ja van anunciar al març que ampliarien les unitats destinades a la base andalusa

El president dels Estats Units, Joe Biden, comunicarà oficialment aquest dimarts al cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, un augment dels destructors a la base naval de Rota (Cadis) de quatre a sis per a reforçar la presència militar del seu país i de l’OTAN a la zona.

Així ho ha anunciat aquest dimarts l’assessor de seguretat nacional de la Casa Blanca, Jake Sullivan, en una roda de premsa en l’avió que porta a Biden de camí a Espanya per a assistir a la cimera de l’OTAN.

Sullivan ha destacat que la mesura permetrà augmentar la presència marítima dels EUA i de l’OTAN en tots els dominis marítims rellevants i que forma part d’una sèrie d’anuncis que els EUA durà a terme, demà, dimecres, a la cimera.

L’assessor de Seguretat Nacional ha explicat que en la trobada diversos països informaran dels seus compromisos per a reforçar el flanc est de l’OTAN i en aquesta línia EUA farà “anuncis específics” sobre l’enviament de forces addicionals terrestres, marítimes i aèries, duri el que duri el conflicte a Ucraïna.

Està previst que Biden es reuneixi amb Sánchez només arribar a Madrid aquest dimarts, procedent d’Alemanya, on ha participat en la cimera del G7.

Els EUA ja van anunciar al març que la base naval de Rota estava llesta per a acollir altres dos vaixells destructors més, a part dels quatre que es troben actualment en ella.

El principal comandant militar de l’OTAN i cap del Comandament Europeu dels EUA (EUCOM), general Tod Wolters, va assenyalar que la infraestructura estava ja preparada per a acollir aquests dos destructors en una compareixença davant el Comitè de Serveis Armats del Senat dels EUA per a donar explicacions sobre les mesures adoptades enfront de la invasió russa d’Ucraïna.

Ara com ara, a Rota hi ha destinats els destructors estatunidencs USS Arleigh Burke, USS Ross, USS Porter, and USS Roosevelt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia