Política

Johnson cessa un dels ministres que havia demanat la seva dimissió

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha destituït de forma fulminant un dels seus fins ara principals aliats, el ministre de Cohesió Territorial, Habitatge i Comunitats, Michael Gove.

Segons informa la BBC, el ministre ha estat cessat pel “premier” aquesta nit, hores després que Gove demanés al premier que dimitís. La seva absència a la sessió de control del govern d’aquest dimecres ja havia cridat l’atenció.

Una font del govern citada pel Financial Times (FT) assegura que Gove, un dels ministres més propers a Johnson, l’ha visitat a Downing Street avui mateix per comunicar-li que se li ha acabat el temps al capdavant del govern i del partit. “Michael (Gove) li ha dit que és el moment de marxar, que s’ha acabat” la seva etapa com a primer ministre, ha revelat la font.

Aquesta destitució eleva a 41 el total de ministres o alts càrrecs del gabinet que han dimitat o cessat. En les últimes hores s’han afegit a la llista Danny Kruger, secretari privat parlamentari del departament de Gove; James Daly, secretari privat parlamentari de Treball i Pensions, i David Mundell, enviat comercial a Nova Zelanda.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia