Política

itàlia

Mattarella rep als presidents del Parlament abans de dissoldre’l

Les dates probables per als nous comicis podrien ser el 18 o el 25 de setembre

El president d’Itàlia, Sergio Mattarella, ha rebut aquest dijous als presidents del Senat i la Cambra de Diputats, Maria Elisabetta Alberti Casellati i Roberto Fico, per a decretar la fi anticipada de la legislatura després de la dimissió del primer ministre, Mario Draghi.

Els dos presidents del Parlament han arribat aquesta tarda al Palau del Quirinal, seu de la Prefectura de l’Estat, en el que és un pas previ a la dissolució anticipada de les cambres, tal com indica l’article 88 de la Constitució italiana.

Mattarella previsiblement donarà així per conclosa la legislatura, que havia d’acabar el març de 2023, després que Draghi hagi dimitit per perdre el suport de part de la coalició d’unitat nacional que presidia des de febrer de 2021.

En concret, li han abandonat el Moviment 5 Estrelles liderat per Giuseppe Conte, la ultradretana Lliga de Matteo Salvini i la conservadora Forza Itàlia de Silvio Berlusconi. En tot cas, Draghi i els seus ministres continuaran en funcions fins a la formació d’un nou Executiu.

Les eleccions han de celebrar-se en el termini màxim de 70 dies després de la dissolució del Parlament, per la qual cosa s’especula amb dates com el 18 o el 25 de setembre.

El procediment legal estableix que després que el cap de l’Estat hagi decretat la dissolució de totes dues cambres, el govern en funcions celebri aquesta tarda un Consell de Ministres per a establir el seu àmbit d’acció i triar una data per als comicis.

Després, Draghi i la seva ministra de l’Interior, Luciana Lamorgese, tornaran al Quirinal per a comunicar la data acordada al president, que anunciarà un segon decret amb la convocatòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia