Política

Junts s’indigna per una patinada d’Elena, que rectifica

El conseller qüestiona si l’alcalde d’Alcarràs és “d’extrema dreta” i després especifica que es referia a l’anterior

La frase del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en un acte a Alcarràs en que demanava suport al candidat d’ERC, Jordi Castany, perquè el municipi “no estigui en mans... podríem dir de l’extrema dreta?”, va indignar les xarxes i alguns dirigents de JxCat, com ara el secretari general, Jordi Turull; el president del Consell Nacional, Josep Rull, o el mateix alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, que el van acusar de “banalitzar l’extrema dreta” fent unes “desafortunades declaracions”. Turull va anar encara més enllà i va demanar en una piulada al conseller “una disculpa i una rectificació”.

Aquesta demanda va tenir resposta d’Elena també amb una piulada en què assegurava: “Òbviament que no em referia a l’actual alcalde d’Alcarràs, sinó a qui va ser alcalde amb els vots de Junts, al qual l’actual alcalde va haver d’expulsar del govern municipal per les seves actituds intolerables”, tot i que tampoc en diu el nom. El conseller acompanya la piulada amb un vídeo amb part de la seva intervenció, més contextualitzada, que el que havia fet servir l’entorn de Junts a les xarxes.

L’agost de l’any passat, i com recollia l’ACN, l’actual alcalde de Junts, Jordi Janés, va suspendre les funcions del regidor de Governació i Seguretat i exalcalde de Sempre Alcarràs, Manel Ezquerra, amb qui s’havien partit l’alcaldia fruit d’un pacte de govern. Janés ho va fer per presumpte abús de poder, conductes masclistes, assetjament laboral i discriminació per qüestió de gènere a dos agents de la policia i a un veí.

Ezquerra, ara a l’oposició, sempre ho va negar i va acusar els agents de “mentir deliberadament” pel malestar derivat de “la suspensió de la Relació de Llocs de Treball” i acusava el veí de ser de l’òrbita d’ERC.

Per solidaritat amb Ezquerra els altres dos regidors de Sempre Alcarràs van sortir del govern.

LA FRASE

Òbviament que no em referia a l’actual alcalde d’Alcarràs
Joan Ignasi Elena
CONSELLER D’INTERIOR

Bull la xarxa per un vídeo de Rahola

Un vídeo que la periodista, expolítica, i tertuliana Pilar Rahola va penjar a Instagram en què es veu l’expresident d’Òmnium Jordi Cuixart, l’activista cultural Vicenç Altaió o la directora de cinema Isona Passola a la seva piscina de Cadaqués, entre d’altres, va encendre les xarxes ahir. Sobretot quan la mateixa Rahola els diu: “Va, anem a fer allò: in-inde-independència”, entre riures. La majoria de comentaris expressaven a les xarxes que sentien “vergonya aliena” mentre molts independentistes són represaliats. En una piulada Rahola responia: “Els patriotes riem, plorem, ballem, cardem, descansem, ens banyem, ens relaxem, ens indignem i fem tot el que es pot fer, i alhora lluitem.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia