Política

alemanya

Alemanya només escalfarà els edificis públics fins a 19 graus aquest hivern

L’objectiu del govern és tenir els dipòsits de gas al 95% de la seva capacitat l’1 de novembre quan ara estan al 75%

El ministre d’Economia d’Alemanya, Robert Habeck, ha anunciat aquest divendres que a l’hivern els edificis públics només s’escalfaran fins a una temperatura de 19 graus per a estalviar energia, amb l’excepció d’hospitals i instal·lacions d’ús social.

“Emetrem decrets a través de la Llei de Seguretat Energètica”, ha explicat el ministre verd en una entrevista al diari “Süddeutsche Zeitung”.

A Alemanya existeixen, d’acord amb la cadena pública ARD, un total de 186.000 edificis públics. Reduir la temperatura interior en un grau centígrad permet estalviar de mitjana un 6% del gas destinat a la calefacció, ha afirmat aquest mitjà, citant a l’Agència Alemanya de l’Energia (DENA).

Habeck ha avançat que el Ministeri també regularà per decret el cessament de l’enllumenat nocturn de monuments i edificis singulars, una mesura que ja han implementat algunes ciutats, entre elles Berlín.

El ministre verd ha esmentat a més la possibilitat d’apagar els anuncis lluminosos i ha destacat que també fan falta mesures d’estalvi en l’esfera laboral, una qüestió per la qual està en contacte amb el Ministeri de Treball i els interlocutors socials.

Al juliol Habeck va presentar un nou paquet per a la seguretat energètica en el qual ja s’avançava la necessitat de reduir el consum de gas d’empreses i llars privades en vista de la restricció de les exportacions per part de Rússia.

En les últimes setmanes diversos municipis alemanys han llançat diverses idees per a estalviar gas de cara a l’hivern, entre elles tallar l’aigua calenta en determinats edificis públics i limitar la calefacció a les escoles a 20 graus a les aules i 15 en els espais esportius.

Els dipòsits de gas d’Alemanya es troben en aquests moments gairebé al 75% de la seva capacitat, per la qual cosa és de preveure que es compleixi l’objectiu del govern d’aconseguir aquesta marca de cara a l’1 de setembre.

L’Executiu aspira a omplir els dipòsits en un 85% abans de l’1 d’octubre i que fins a l’1 de novembre s’assoleixi el 95% de la capacitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona