Política

2 milions d’ajut de Barcelona a adaptar comerç

És la primera gran ciutat que finança les portes automàtiques i beneficia 1.000 locals

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 2 milions d’euros a finançar les reformes i les intervencions en establiments comercials que es troben en una planta baixa, especialment la instal·lació de portes automatitzades, per complir el decret sobre estalvi energètic que ha aprovat el govern de Pedro Sánchez per limitar la refrigeració interior a 27 graus i la calefacció a 19 graus. Amb aquesta mesura, que té un pressupost inicial de 2 milions d’euros i s’espera que beneficiï un miler d’establiments, Barcelona serà la primera gran ciutat de tot l’Estat espanyol a acompanyar i donar suport econòmicament als canvis que hauran de fer els locals en planta baixa que es veuen afectats pel pla.

En la roda de premsa de presentació de la nova línia d’ajudes, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, acompanyat de representants del sector comercial, hoteler, de la restauració i de l’oci nocturn, va defensar la necessitat de les mesures d’estalvi energètic, tant per combatre l’emergència climàtica com per disminuir la dependència energètica de Rússia.

La subvenció naixerà a final del mes de setembre i serà del 50% del cost de les intervencions, fins a un màxim de 2.000 euros per local sol·licitant. En concret, la partida va destinada a l’execució d’actuacions vinculades a la millora de l’eficiència energètica i, especialment, per a l’adequació i automatització de les portes d’entrada als establiments per mantenir la temperatura a l’interior i evitar el malbaratament d’energia.

El nou decret inclou aquesta obligació per a tots els edificis i locals amb accés des del carrer, i els comerços s’hi hauran d’adaptar abans del 30 de setembre d’aquest 2022. “Des de Barcelona ens plantegem aquestes polítiques d’estalvi energètic d’una forma radicalment diferent de com ho ha fet la comunitat de Madrid i la seva presidenta, que ho han plantejat, una vegada més, com un punt de confrontació”, va dir Collboni.

El tinent d’alcalde ha previst que els 2 milions d’euros pressupostats inicialment s’esgotaran, i ha explicat que en aquest cas es reassignarien fons dels comptes municipals per fer una altra convocatòria d’ajudes. Collboni es vanta del nivell de compliment “extraordinàriament alt” del decret d’estalvi energètic entre els botiguers i els comerciants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia