Política

estats units

El jutge s’inclina per difondre la raó del registre a Trump sense dades sensibles

El magistrat ha ofert la fiscalia que faci una proposta per fer públic el document que autoritzava l’escorcoll amb les parts més compromeses tapades

El jutge federal que ha de decidir si divulga les raons per les quals l’FBI va registrar la residència de Donald Trump a Florida s’inclina per publicar el text ocultant les dades més sensibles que puguin afectar la investigació, si bé encara no ha pres una decisió sobre aquest tema.

Així ho ha deixat entreveure el jutge Bruce E. Reinhart durant la vista d’aquest dijous a West Palm Beach, en la qual ha demanat la Fiscalia que presenti una proposta d’edició d’aquest document, amb les parts que consideri ratllades perquè no puguin ser públiques.

El jutge revisarà les edicions proposades i decidirà si són adequades o és necessari ocultar més informació abans d’optar per publicar aquest document que va justificar el passat 8 d’agost el registre de Mar-a-Lago, el club on té la seva residència Trump.

Després d’escoltar els arguments del Departament de Justícia i dels advocats de més d’una desena de mitjans de comunicació durant més de dues hores, el jutge Bruce E. Reinhart ha donat l’oportunitat a la Fiscalia per a presentar la seva proposta d’edició abans del pròxim 25 d’agost.

A partir de llavors el mateix jutge la revisarà per a prendre una decisió sobre la divulgació o no dels documents de la recerca.

Mentre els advocats dels grans mitjans de comunicació dels Estats Units han defensat la importància d’informar el públic de les raons del registre sense precedents a l’habitatge d’un expresident, la Fiscalia ha insistit que donar-lo a conèixer arruïnaria la recerca criminal en curs.

El Departament de Justícia dels EUA és contrari a la seva publicació per entendre que pot afectar el curs de la recerca.

Dilluns passat, el fiscal Juan Antonio González, qui va ser present en l’audiència, va sol·licitar en un escrit de tretze pàgines enviat al jutge, que no es publiqui el document.

Els mitjans van insistir que aquest pot ser ratllat en parts conflictives i van criticar que el Govern vulgui impedir la publicació del document complet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia