Política

estats units

Trump es va endur a la seva mansió més de 300 documents classificats

L’expresident dels EUA intenta frenar la revisió del material que comissat a casa seva per part de l’FBI, fins que el tribunal nomeni un expert independent que supervisi el procés

L’expresident dels Estats Units Donald Trump no s’hauria quedat curt a l’hora d’endur-se de la Casa Blanca material classificat a casa seva quan va deixar la presidència, el gener del 2021. Segons va publicar dilluns el vespre el diari The New York Times, l’antic mandatari es va endur 300 documents classificats a la seva residència de Mar-a-Lago (Florida). Segons la mateixa informació, el govern nord-americà ha anat recuperant de manera esglaonada aquests 300 documents en l’últim any i mig, és a dir, des que Trump va deixar la Casa Blanca.

En total, els 300 documents van ser tornats al govern en tres entregues. Primer, el gener passat, els Arxius Nacionals dels EUA, encarregats de custodiar material històric, van aconseguir recuperar 150 documents classificats de la residència del polític republicà.

La segona tanda de documents va ser entregada al Departament de Justícia per uns assessors de Trump el juny i, en tercer lloc, l’FBI es va fer amb més arxius classificats en l’escorcoll que va efectuar aquest mes a la mansió de l’expresident a Florida.

Fins ara, es desconeix el volum exacte de material que les forces de seguretat nord-americanes havien trobat a la casa de Trump. Encara no s’ha difós el contingut dels documents que Trump se’n va endur de la Casa Blanca.

El Departament de Justícia només ha fet públics alguns fragments de l’ordre d’escorcoll amb la qual l’FBI va entrar i escorcolla la casa de l’expresident. Aquesta ordre apunta que Trump i gent del seu entorn està incorrent en delictes d’obstrucció a la justícia, destrucció de documents i violació de la llei d’espionatge.

Mentrestant, Trump i el seu equip d’advocats van donar dilluns el primer pas en demanar a un tribunal de Florida que “aturi de manera immediata la revisió dels documents comissats” a casa seva i que un “expert independent” ho supervisi.

En anunciar la mesura, Trump va qualificar “d’irrupció innecessària, injustificada i anti-nord-americana” l’escorcoll fet per agents de l’FBI a casa seva a Palm Beach, al sud-est de Florida.

Va assegurar, a més, que “tots” els documents que se’n va endur de la Casa Blanca a la seva residència havien estat prèviament desclassificats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia