Política

Puigdemont, rebut al Parlament austríac

El president rep un cop a l’espatlla d’un individu a l’aeroport i fuig corrents

El president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, va tancar ahir una visita a Viena en què ha estat rebut al Parlament austríac per diferents dirigents polítics, entre els quals hi havia la diputada federal Petra Bayr, del Partit Socialdemòcrata Austríac (SPOE), i ha mantingut reunions amb diverses institucions i organitzacions internacionals amb seu a la capital del país. El viatge s’emmarca en la seva tasca d’internacionalització de la situació política a Catalunya i l’anàlisi de l’escenari d’una Catalunya independent dins de la Unió Europea.

L’eurodiputat va pronunciar també la conferència The Contestation of Statehood and Sovereignty in Europe: The Case of Catalonia a la Central European University de Viena, la gran universitat que fa de pont entre l’Europa occidental i oriental i on s’han format diversos dirigents polítics de l’est. La xerrada va anar seguida d’una taula rodona amb els professors de relacions internacionals Erin Jenne i Michael Miller. Entre els assistents hi havia membres de l’ambaixada espanyola, que no hi van intervenir.

En una altra conferència, Puigdemont va analitzar dimecres l’impacte a Europa d’una futura independència catalana, convidat per la branca jove del Fòrum Acadèmic de Política Exterior (AFA), que és l’associació austríaca que actua en nom de la joventut a les Nacions Unides, un think tank lligat al partit conservador ÖVP, que és qui governa el país. En tots dos actes es va palesar l’interès que produeix la situació política catalana i es va constatar que continuen a la retina dels europeus les imatges de les forces i cossos de seguretat de l’Estat espanyol pegant votants pacífics l’1-O d’ara fa cinc anys.

D’altra banda, el president va seguir la petjada de l’exili austriacista català a l’imperi austrohongarès després de la desfeta de 1714, amb una visita a l’exposició Vilana-Perles, un català a la Cort de Carles VI a la Delegació de la Generalitat. Igualment, va visitar els espais més emblemàtics d’aquest episodi, com la cripta imperial on hi ha els sarcòfags dels emperadors Carles VI i Elisabet Cristina, l’església dels Trinitaris Descalços i la seva cripta, i l’església de la Mercè de Viena.

Un cop a l’esquena

Ja de tornada, un individu va colpejar el president a l’espatlla a l’aeroport al crit de “¡a la cárcel!” i va fugir corrents “sense la valentia de donar la cara”, segons va piular el mateix Puigdemont: “El viatge a Àustria ha estat profitós, amb molt bona acollida. Suposo que això molesta determinats personatges. Els qui no volien que la universitat m’acollís, per exemple. I l’individu que m’ha colpejat.” Un fet que posa de nou al debat la necessitat d’escorta



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA