Política

Salvini i Letta, els primers líders polítics a votar a Itàlia

Prop de 51 milions d’italians estan convocats a les urnes per elegir 600 parlamentaris

L’ultradretà Matteo Salvini, al capdavant de la Lliga, i el secretari general del progressista Partit Demòcrata (PD), Enrico Letta, han estat els primers líders polítics a votar als comicis generals que se celebren aquest diumenge a Itàlia.

Salvini, integrant de la coalició de dretes a què les enquestes donen una victòria àmplia, ha dipositat el seu vot a Milà (nord), on transcorrerà la jornada electoral en companyia de la seva filla fins al tancament de les urnes, a les 23.00 hores locals ( 21.00 GMT), quan es coneixeran els sondejos a peu d’urna.

“El més bonic és que si els italians trien la Lliga i el centredreta, durant cinc anys no canviarà el govern, el primer ministre i els ministres, els partits i les aliances (....) perquè els últims anys han estat complicats “, ha dit el líder de la Lliga, a qui els sondejos donen al voltant d’un 12% d’intenció de vot.

Poc després, ha dipositat el seu vot va ser Letta, cridat a ser cap de l’oposició d’acord amb els sondejos i que ho va fer a Roma, al popular barri de Testaccio.

Abans de tots dos ha votat el cap de l’Estat, Sergio Mattarella, al seu natal Palerm (Sicília).

Els col·legis electorals d’Itàlia han obert avui a les 07.00 hora local (05.00 GMT) per a uns comicis generals que poden fer història si, com indiquen tots els sondejos, la ultradretana Giorgia Meloni aconsegueix la victòria i es converteix en la primera dona a arribar al poder al país.

Prop de 51 milions d’italians estan convocats a les urnes per elegir 600 parlamentaris (400 diputats i 200 senadors), fet que suposa una retallada important davant els 945 actuals (630 i 315) adoptats en una reforma aprovada en referèndum i 2, 7 milions de joves tindran la possibilitat de votar per primer cop.

També es vota a la regió de Sicília (sud) per a l’elecció del seu president i la renovació de la seva Assemblea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia