Política

Illa: “Catalunya no es mereix un conflicte crònic”

El primer secretari del PSC diu que és l’alternativa a un govern “enfrontat i paralitzat” i lamenta que les discrepàncies s’estenguin al Parlament

Sobre l’1-0 assegura que no va dur “res de bo”

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, va carregar contra ERC i Junts per mantenir un “conflicte crònic” i va defensar que la “força socialista” és l’única alternativa a un govern “enfrontat i paralitzat”. El líder socialista, aclamat entre crits de president en la Festa de Rosa del PSC que omplia de militants i simpatitzants la pineda de Gavà, va lamentar que les discrepàncies entre els socis independentistes “s’estenguin al Parlament”. “Catalunya es mereix un Parlament amb una presidència amb totes les funcions plenes i reconegudes”, hi va afegir. El cap de l’oposició va tornar a instar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a “practicar el diàleg” amb els partits catalans i a fer-ho amb el principal grup en l’oposició. A pocs dies del cinquè aniversari de l’1-O, el líder dels socialistes catalans va considerar el referèndum com el “moment àlgid de l’esquinçament i la divisió” com a conseqüència del procés sobiranista i hi va afegir que no va dur “res de bo” a Catalunya. “No hi ha res a celebrar, sinó a reflexionar. Convido la societat catalana i l’espanyola a reflexionar per no repetir errors i buscar el camí del retrobament”, va dir Illa tot elogiant “la resposta decidida pel diàleg del govern espanyol”. Illa no va estalviar crítiques cap al PP, a qui va acusar de “vorejar la mala fe” quan “no és patriòtic buscar l’enfrontament entre territoris ni tampoc abaixar els impostos als que més tenen”. El socialista va apel·lar a “l’esperança i la confiança” per trobar un “camí ampli” i va dir que el PSC defensa el català: “Però per defensar-lo no ataquem el castellà, que també és estimat per molts.”

La Festa de la Rosa, la primera que se celebrava sense restriccions, va tenir la baixa de darrera hora del president del govern, Pedro Sánchez, després d’haver donat positiu per la covid. El secretari d’organització del PSOE, Santos Cerdán, va pronosticar en el seu discurs que el PSC “té totes les de guanyar pel futur de Catalunya” i que Illa serà el pròxim president de la Generalitat.

“Anar a totes”

Durant l’acte, Salvador Illa va coincidir amb l’alcaldable socialista a Barcelona, Jaume Collboni, que el va animar a “anar a totes i per tots” per “obrir una nova etapa a Catalunya i a Barcelona amb un alcalde socialista”. Collboni, que es va presentar per liderar la ciutat, va apostar per “recuperar l’orgull, la il·lusió i projectes transformadors que hi ha hagut amb alcaldes socialistes”. L’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat i sotssecretària d’organització del PSC, Lluïsa Moret, va carregar contra el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en considerar que no pot governar perquè “genera patiment” a la ciutadania. “Tenim clar que som al punt de partida”, va dir Moret fixant un primer horitzó per a les eleccions municipals i després a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia