Política

Ayuso: “No entenc això del 25%”

La presidenta de la comunitat de Madrid defensa que les famílies que ho desitgin haurien de poder escolaritzar els fills “un 100%” en castellà a Catalunya

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha defensat que les famílies que ho desitgin haurien de poder escolaritzar els fills “un 100%” en castellà a Catalunya. “No entenc això del 25%. Em sembla que és un 100%, que les famílies que vulguin a Catalunya també tenen dret a escolaritzar els seus fills i ser, a més de ser bilingües, absolutament coneixedors i que dominin a la perfecció una de les llengües més importants del planeta”, ha dit aquest dilluns en un esmorzar informatiu organitzat pel diari El Mundo. Segons Ayuso, a Catalunya hi ha una “enorme inseguretat jurídica” i no només pel tema de la llengua a les escoles. “S’està convertit en la llei de la selva el que passa a Catalunya”, ha assegurat.

“Hi ha inseguretat jurídica en moltíssims altres aspectes. Quan es fomenta l’ocupació, el comerç il·legal, quan l’Estatut ja contempla molts articles inconstitucionals, amb la retolació de comerços i moltes altres actuacions”, ha apuntat. Per a Ayuso, s’està fent “dany a l’economia, a la convivència i expulsió de l’empresa”.

Tanmateix, la presidenta madrilenya ha opinat que es parla amb “molta lleugeresa” d’aplicar l’article 155 de la Constitució, tal com reclama Vox. “També m’ho volien aplicar a mi”, ha argumentat Ayuso, que ha defensat que el que cal és que el PP tingui un “discurs molt clar” sobre què farà quan arribi a la Moncloa.

Ayuso ha remarcat que el que faran els populars és “restaurar el compliment de les normes, de la Constitució i de l’Estat” a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir plenament la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’acceptar suborns

barcelona