Política

conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

Els EUA anuncien 457,5 milions més per a millorar la seguretat civil d’Ucraïna

Blinken reconeix converses amb Moscou i adverteix de l’ús d’armes nuclears

El secretari d’Estat Anthony Blinken ha informat aquest dilluns que els Estats Units destinaran 457,5 milions de dòlars addicionals per a millorar els esforços de les agències policials i de justícia penal d’Ucraïna.

En un comunicat, Blinken ha explicat que els nous fons s’usaran per a millorar la capacitat operativa per a salvar vides, “mentre continuen ajudant a defensar el poble ucraïnès, la seva llibertat i la seva democràcia de la brutal guerra d’agressió del Kremlin”.

Des de mitjan desembre de 2021, recorda el comunicat, els Estats Units han destinat 645 milions per a protegir la seguretat civil del país europeu, una assistència que ha tingut “un impacte tangible i positiu” en institucions com la Policia Nacional d’Ucraïna (NPU) i el Servei Estatal de Guàrdia Fronterera.

“La nostra provisió d’equips de protecció personal, subministraments mèdics i vehicles blindats ha reduït significativament les baixes de civils ucraïnesos i els seus defensors”, ha apuntat Blinken.

Els agents de l’ordre ucraïnesos, ha agregat, “continuen sent resilients, motivats i decidits a dur a terme les seves missions d’aplicació de la llei i fer costat a civils innocents en pobles i ciutats que enfronten continus bombardejos russos”.

Una part d’aquesta quantitat es destinarà a fer costat a les agències de justícia penal, inclosa l’Oficina del Fiscal General d’Ucraïna i la unitat de crims de guerra de la NPU.

Blinken ha fet aquest anunci unes hores després d’advertir en una entrevista en el canal de televisió CBS que si Rússia s’atreveix a utilitzar armes nuclears “les conseqüències serien terribles”.

El secretari d’Estat ha explicat que els Estats Units han parlat en nombroses ocasions amb les autoritats russes i ha estat “molt clar” per a transmetre’ls que “deixin de parlar lliurement” sobre el possible ús d’armes nuclears.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia