Política

Aragonès convoca aquesta tarda un consell executiu extraordinari

Reuneix els conselleres després de la crisi oberta arran de l’amenaça de Junts de presentar una qüestió de confiança

El president ha mantingut reunions durant el matí per abordar els diferents “escenaris”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha convocat per aquesta tarda a les 17h un consell executiu extraordinari arran de la crisi oberta després que Junts amenacés amb presentar una qüestió de confiança durant el debat de política general aquest dimarts. El president; el vicepresident, Jordi Puigneró; i la consellera Laura Vilagrà, han mantingut per separat diverses reunions al llarg del matí, després de suspendre les seves agendes públiques respectives. No hi ha hagut una trobada entre Aragonès i el vicepresident.

Després d’anunciar-se el consell executiu extraordinari, Puigneró s’ha traslladat al Parlament per reunir-se amb membres de Junts, entre els quals el secretari general, Jordi Turull, i la presidenta, Laura Borràs.

Fonts properes a la Presidència, asseguren que la reunió extraordinària respon a la crisi generada per Junts que ahir al Parlament va anunciar que presentaria una moció de confiança a Aragonès si no aportava “garanties i concrecions” sobre el pla de govern. Fonts de Presidència recorden que l’amenaça es va llançar qua Aragonès durant la seva intervenció es va mostrar favorable a les peticions presentades pels seus socis de govern. Les mateixes fonts recorden que és fonamental el respecte institucional i que el govern s’impliqui al 100% per abordar la situació econòmica i de crisi social, així com el conflicte política.

Aragonès ja va dir durant el debat al Parlament, i també ho ha dit aquest matí la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que és Junts qui, després de parlar d’ultimàtums i amenaçar amb qüestions de confiança, ha de decidir què fa a partir d’ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia