Política

L’executiva de Junts debat la dimissió en bloc dels seus consellers

Els consellers de JxCat posen el seu càrrec a disposició del partit

“Ens sentim bastant expulsats del govern”, assegura Turull

L’executiva de Junts debat aquest matí la dimissió en bloc dels seus consellers. Aquesta és la proposta que la direcció del partit planteja a la reunió que ha començat a les 10h. Una proposta inicial que s’ha decidit de matinada en una trobada que ha comptat amb la participació de Laura Borràs, Jordi Turull, Carles Puigdemont, Toni Comín, Albert Batet i Josep Rius, segons fonts coneixedores de la reunió. De fet, Turull ha explicat en una entrevista a RAC 1 que els consellers han posat el seu càrrec a disposició del partit després del cessament de Jordi Puigneró per part de Pere Aragonès. Els consellers de Junts són Jaume Giró (Economia i Hisenda), Victòria Alsina (Acció Exterior i Govern Obert), Gemma Geis (Recerca i Universitats), Josep Maria Argimon (Salut), Violant Cervera (Drets Socials) i Lourdes Ciuró (Justícia). Entre els consellers hi ha diverses veus que defensen mantenir-se en el govern.

La dimissió en bloc dels consellers és la proposta que planteja la direcció del partit, tot i que es preveu un debat i, tal com ha explicat el secretari general de Junts, una cosa és el que es planteja des de la direcció i una altra la que s’acabi decidint un cop es faci el debat dins de l’executiva, on es podria canviar de parer.

“Amb la decisió d’ahir ens sentim bastant expulsats del govern”, ha avisat Turull, que durant l’entrevista, ha assegurat que Aragonès sabia que hi havia la possibilitat que Junts plantegés la qüestió de confiança en el debat de política general, però no sabia si s’havia pres la decisió de dir-ho.

Turull considera que “cada cop és més difícil reconduir la situació” i ha considerat que cal “més cultura de govern de coalició”. “Qualsevol iniciativa del president, ha de ser consensuada”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia