Política

Estats Units

Llancen als EUA una ‘app’ de cites per trobar parella de dretes

El vídeo promocional el protagonitzen només dones, que afirmen buscar homes conservadors i “masculins”

Les noies republicanes asseguren que la línia vermella per quedar amb algú és que sigui “demòcrata”

El programa només permet inscriure perfils binaris

The Right Stuff, una aplicació de cites de tendència conservadora, ha sortit aquest divendres al mercat als Estats Units d’Amèrica (EUA) amb la promesa d’emparellar persones que comparteixen valors de dretes.

A l’anunci publicat aquest divendres amb motiu del llançament oficial del servei hi apareixen diverses dones que expliquen què esperen de les seves parelles, a més de ser homes de tendència conservadora. Les joves assenyalen que volen parelles que vulguin tenir fills, que siguin independents, que estimin “de veritat” les seves famílies, per als quals la fe sigui important o que siguin “masculins”, fins i tot “mascles alfa”.

Preguntades pels motius pels quals prefereixen trobar una parella de dretes, una d’elles afirma que per la seva “pròpia experiència, els conservadors són més educats”. Una altra assegura que els conservadors “entenen el seu paper com a home en la relació”.

I totes elles coincideixen que la línia vermella per iniciar una relació és que el candidat sigui algú “demòcrata”.

De fet, el projecte va començar a gestar-se quan McEntee, com a jove a Washington, va ser conscient de les seves dificultats per quedar amb noies conservadores en una ciutat majoritàriament progressista, segons va admetre la setmana passada a la revista Newsweek.

La seva, però, no és l’única aplicació de cites que prova sort entre el públic conservador. Donald Daters, Conservatives Only, Righter o Patrio, pensada per a gent “conservadora i patriota”, són exemple de la competència sorgida davant les més generalistes, com Tinder o Bumble.

L’aplicació és gratuïta d’entrada per tots els usuaris i només s’hi pot accedir a través d’una invitació. Les dones tenen accés gratuït a alguns serveis addicionals de pagament si conviden dues amigues.

Darrere de The Right Stuff està entre d’altres John McEntee, que va començar com a voluntari en la campanya presidencial de Donald Trump i va arribar a ser assistent personal de l’antic mandatari republicà (2017-2021) quan aquest va accedir al poder.

El suport financer del creador de PayPal, Peter Thiel, republicà i obertament gai, ha contribuït a tirar endavant un producte polèmic des de la seva presentació a l’estiu, quan l’app va deixar clar que els usuaris no necessitarien esmentar els pronoms amb els quals identificar-se perquè només hi ha dues opcions possibles: “homes i dones”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia