Política

Òmnium exigeix obrir un “nou cicle polític” per no “renunciar a la força col·lectiva” de l’1-O

Antich denuncia la “paràlisi institucional i el bloqueig polític” i

Insisteix en la “urgència” d’obrir “un espai de discussió constructiva” per proposar un “horitzó concret” per tornar a lluitar i aquest top “guanyar”

Òmnium Cultural ha denunciat “la batalla partidista, els enfrontaments entre estratègies, la disputa estèril i el desacord en els objectius compartits” que han provocat una situació de “paràlisi institucional i de bloqueig polític” en l’aniversari dels cinc anys de l’1 d’Octubre. En un acte de la junta nacional de l’entitat, el president d’Òmnium, Xavier Antich, ha llegit una declaració en què ha demanat “sortir d’aquest cicle de frustració”. Defensa que s’obri un “nou cicle polític” per no renunciar a la “força col·lectiva” que es va aconseguir amb el referèndum de l’1-O. Ha assegurat que cinc anys després, la “incapacitat política ha generat desànim, frustració i desorientació”. “Aquell poder que vam acumular avui està erosionat i malmès”

Òmnium considera “urgent” desbloquejar la paràlisi actual i ha insistit, com ja va fer l’11 de Setembre, “impulsar un nou espai de discussió constructiva” per poder “crear les condicions per a un acord estratègic i proposar al país un horitzó concret pel qual valgui la pena tornar a lluitar” i aquest cop guanyar.

Òmnium considera que la societat civil està preparada per “tornar a bastir una estratègia compartida” com es va demostrar el 2017 i demana als partits polítics que “demostrin si la volen tornar a fer possible”.

Antich ha valorat el referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i ha assegurat que Catalunya “va aconseguir l’acumulació de poder col·lectiu més grans dels darrers 300 anys”. “Vam resistir a la brutalitat policial que a hores d’ara continua impune, vam paralitzar el país i vam fer trontollar el regne d’Espanya”, ha dit. Segons Antich, l’1-O va ser un “èxit col·lectiu” que no va ser “suficient”. “No tenim la república catalana”, ha lamentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia