Política

Acte multitudinari per reivindicar l’1-O

Milers de persones participen a l’Arc de Triomf de Barcelona en la mobilització unitària organitzada pel Consell per la República, l’ANC, Òmnium, l’AMI, la Intersindical i la Cambra de Comerç de Barcelona

L’ANC i la Conferència Nacional per la Independència

La presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha llançat l’organització d’una “Conferència Nacional per la Independència per aquesta legislatura, com a molt tard el febrer del 2023. Ens mobilitzarem per fer conferències per tot el país”. La presidenta de l’ANC ha convidat la societat civil a participat d’aquestes conferències per tot el territori.

Feliu ha recordat que l’1-O “pensàvem que aconseguiríem la independència i ara ja sabem que no”. “Hem passat cinc anys mossegant l’oportunitat perduda”, ha afirmat, assegurant que “no tenim por”. “Hem fet moure uns partits que estaven instal·lats en l’immobilisme. I mireu-los ara! Aquesta transversalitat i unitat que volen està aquí. És el pla per la independència. És això la unitat. La resta són baralles que no ens interessen”. “Que es posin les piles. Hem de crear un nou embat per la independència. Si no ho fan ells, ho farem nosaltres. Tirarem endavant la llista cívica i clamarem per eleccions”.

També ha demanat unitat el president d’Òmnium, Xavier Antich, que ha assegurat que “quan ens posem d’acord no hi ha res que pugui aturar la força d’aquest poble”.

Antich ha advertit que “la independència no arribarà demà ni ens la concedirà l’Estat espanyol: Depèn de nosaltres”. “Volem guanyar la independència i per això encara hi ha feina a fer. No es guanyarà sola”, ha afegit.

És per això que ha instat els partits a “tornar a seure i parlar per discutir estratègies” de manera “urgent”, i crear una “dinàmica constructiva” per decidir com s’avança cap a la independència.

“No hem vingut a restar sinó a sumar per multiplicar. La gran lliçó de l’1-O és que plegats ho podem tot”, ha afirmat. Part del públic ha xiulat el líder d’Òmnium quan ha reclamat una “unitat estratègica del moviment independentista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia