Política

Aragonès creu que la proposta de Junts que elimina la restitució de Puigneró no resol res

Fonts de Presidència consideren que encara genera més dubtes

L’executiva de JxCat es troba reunida per fixar les regles de la consulta interna del 6 i 7 d’octubre

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, creu que l’última proposta que ahir al vespre va fer arribat Junts no resol res. Fonts de la Presidència expliquen a l’ACN que han rebut un missatge de text breu via whatsapp, a diferència de la proposta formal de divendres. Aquestes mateixes fonts confirmen que ja no hi consta la restitució del vicepresident Puigneró però que es manté, per exemple, que la coordinació estratègica ha d’estar supeditada al Consell de la República. Així doncs, apunten que aquest nou redactat planteja encara més dubtes. Des del Palau de la Generalitat estaran atents a l’executiva de Junts, que aquest dilluns ha de fixar les regles de la consulta del 6 i 7 d’octubre a la militància.

El rol del Consell de la República ja va ser motiu de discussió i un dels elements que van bloquejar les negociacions per formar govern durant mesos. Des de Junts volen que aquest òrgan extern al govern que presideix Carles Puigdemont des de l’exili sigui qui coordini l’estratègia independentista. Però des d’ERC creuen que el Consell de la República no és transversal i que cal reformar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia