Política

ERC assegura que estan “preparats” per governar en solitari

Vilalta insisteix a Junts que han de “decidir què volen”

Rebutja les xiulades a Forcadell a l’acte de l’1-O i denuncia “els somriures còmplices d’alguns”

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que els republicans estan “preparats per tots els escenaris, també un govern en solitari d’ERC” després de la crisi oberta a l’executiu arran de la destitució del fins ara vicepresident, Jordi Puigneró. En roda de premsa, Vilalta ha dit que volen un govern “fort i estable” i ha insistit a Junts que són els que han de decidir “què volen fer”. Al seu entendre, hi ha una part “notable” de JxCat que “des del principi treballa per trencar el govern”. De fet considera que els tres eixos proposats per Junts per negociar el futur del govern són “una excusa” i ha dit que l’acord entre ERC i Junts “ja existeix” i que el que falta és que “decideixi Junts”.

Segons Vilalta, hi ha una part “rellevant” de Junts que vol sortir del govern “des del principi” i que “posa pals a les rodes”. Per il·lustrar-ho la portaveu ha posat exemples, com l’amenaça d’una qüestió de confiança, l’auditoria “unilateral” del compliment de l’acord de govern o l’anunci d’una consulta a la militància sobre la continuïtat a l’executiu. Tot plegat, assegura, són “deslleialtats” i els considera fets “inaudits”.

En relació a la negociació de Junts amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per mirar de reconduir la situació abans de la consulta a la militància prevista per els propers 6 i 7 d’octubre, Vilalta creu que els tres eixos que JxCat fixa com a prioritats són “una excusa” precisament d’aquest sector que vol trencar el govern. “El problema no són els tres punts situats de l’acord entre Junts i ERC, perquè l’acord ja el tenim; el problema és que Junts ha de decidir què vol fer i això només ho poden decidir ells”, ha sentenciat. La portaveu ha insistit a demanar al seu soci de govern que decideixi i “deixi de ser irresponsable amb el país”.

Xiulets a Forcadell

Vilalta ha mostrat el seu rebuig a les xiulades i crits que va rebre l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell durant la seva intervenció a l’acte de commemoració de l’1-O organitzat pel Consell de la República. “Volem expressar la nostra decepció i tristesa davant dels somriures còmplices d’alguns durant la situació”, ha exposat. Vilalta ha remarcat que Forcadell “ho ha donat tot pel país” i ha dit que és “un exemple de fermesa i dignitat”. A més, ha afirmat que s’ha de “respectar les opinions que són diferents”. Segons considera, “l’actitud i valors” que es va demostrar a l’acte “s’allunyen molt” dels que volen pel país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona