Política

hongria

Hongria comença a canviar lleis per a no perdre fons de la Unió Europea

L’executiu de l’ultranacionalista Viktor Orbán vol evitar que la Comissió Europea bloquegi el desemborsament de 7.500 milions de fons comunitaris

El Parlament hongarès ha aprovat aquest dilluns la primera de les esmenes legals per a tornar a complir amb l’estat de dret i evitar que la Comissió Europea (CE) bloquegi el desemborsament de 7.500 milions de fons comunitaris.

Amb aquesta esmena s’assegura que es puguin presentar recursos contra la decisió d’arxivar casos de corrupció per part de la Fiscalia o dels organismes encarregats de la recerca, informa l’agència MTI.

L’esmena també estableix que serà un tribunal de Budapest el que hagi de decidir sobre els recursos, en un termini màxim d’un mes.

Aquesta esmena és una proposta de la CE, que fa dues setmanes va proposar congelar 7.500 milions d’euros en fons comunitaris a Hongria per les seves contínues violacions als principis de l’estat de dret, especialment en matèria de lluita contra la corrupció i frau en l’adjudicació de contractes públics.

L’executiu de l’ultranacionalista Viktor Orbán va reaccionar a aquest advertiment amb la promesa d’una sèrie d’esmenes legals que s’aprovaran en les pròximes setmanes, gràcies a la majoria absoluta de què disposa el seu partit, el Fidesz.

El govern hongarès s’ha compromès a informar la CE sobre l’aplicació de les mesures correctores abans del 19 de novembre.

Hongria és un dels majors beneficiaris dels fons regionals de la Unió Europea (UE), amb més de 22.500 milions d’euros assignats en virtut de la Política de Cohesió fins a l’any 2027.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia