Política

Pedro Sánchez insta a mantenir “l’estabilitat” del govern

El president espanyol no aventura la posició que agafarà Salvador Illa davant del trencament de l’executiu català

Primeres reaccions a les xarxes per part de membres de Junts

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va defensar aquest divendres que es faciliti l’estabilitat del govern de la Generalitat després que la majoria de militants de Junts s’ha mostrat a favor d’abandonar l’executiu.

Sánchez s’ha referit a la consulta de Junts sobre la permanència al govern presidit per Pere Aragonès durant la roda de premsa amb què ha tancat la seva presència a Praga per participar en la cimera informal de líders de la UE i en la primera reunió de la denominada Comunitat Política Europea. Sánchez ha subratllat que en moments tan difícils com l’actual, amb les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna i le seqüeles de la pandèmia, “el valor de l’estabilitat és fonamental”. Segons ell, sigui quina sigui la conjuntura política a Catalunya, l’executiu espanyol “tindrà la mà estesa” per aconseguir “el reencontre de la societat catalana”.

Respecte a la possibilitat que els socialistes catalans, encapçalats per Salvador Illa, facilitin aquesta estabilitat, Sánchez va recordat que l’exministre de Sanitat ha estat sempre disposats a l’entesa en favor de l’interès general de Catalunya, però sense aclarir si s’oferirà per a un eventual nou pacte de govern.

Les xarxes, en marxa

Des de Catalunya, a l’espera que es produeixi la compareixença dels representants de Junts, de moment reunits per valorar el resultat de la consulta, diferents membres del partit van expressar a Twitter la seva reacció. Així, personalitats com Joan Canadell, Jaume Alonso Cuevillas o Jami Matamala van expressar la satisfacció per la conclusió de les votacions. “Ara tots Junts cap a la independència”, va ser la piulada de Matamala en conèixer el resultat, repiulada per Canadell. Alonso Cuevillas es va felicitar pel còmput de i la va definir com a “gran exercici de radicalitat democràtica amb una participació extraordinària”, per afegir: “Comença un nou cicle a Catalunya.. Ara a remar tots JUNTS !”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia