Política

estats units

Un jutge convoca la vista preliminar contra Donald Trump en un cas de difamació

L’expresident ha intentat rebutjar o retardar la data del judici

Un jutge de Nova York ha convocat la primera vista preliminar d’un cas de difamació contra l’expresident dels Estats Units Donald Trump (2017-2021), després de la denúncia interposada per l’escriptora i periodista E. Jean Carroll.

En una breu nota, el jutge Lewis Kaplan es limita a convocar una sessió el tribunal federal del sud de Nova York per a abordar l’evolució del cas.

Trump ha intentat en nombroses ocasions frenar aquest procés, l’última d’elles el passat 26 d’octubre, davant un tribunal d’apel·lacions del Districte de Columbia, que ha programat una vista per a escoltar els arguments orals el pròxim 10 de gener.

El cas es remunta a 2019, quan Carroll va presentar una demanda contra Trump a Nova York al·legant que l’ara expresident havia danyat la seva reputació i carrera com a periodista i escriptora en haver negat les acusacions que ella havia abocat contra ell d’haver-la violat feia dues dècades.

Carroll, responsable durant 26 anys de la columna “Ask E. Jean” de la revista “Ela doble” i que tenia un programa de televisió quan suposadament va sofrir l’agressió sexual, va exposar en un llibre que el juny de 1995 Trump, en aquell moment un reeixit empresari immobiliari, la va violar en l’emprovador d’uns grans magatzems a Manhattan, on ella havia anat de compres amb una amiga.

Després de la publicació del llibre, Trump va assegurar que Carroll estava mentint, que no la coneixia –malgrat una foto de tots dos junts en el llibre– i que ella no era “el seu tipus”, a més d’afirmar que la dona només pretenia cridar l’atenció per a vendre la seva obra. També va suggerir que estava conspirant amb el Partit Demòcrata per a fer-li mal políticament.

En la seva demanda per difamació contra l’exmandatari, Carroll va argumentar que els comentaris fets per Trump van danyar la reputació amb la qual ella es guanya la vida i atreu els lectors.

Després d’aquesta denúncia, la defensa de Trump va intentar de manera infructuosa que una cort estatal de Nova York rebutgés o retardés el cas, i fins i tot que li permetés presentar una contra demanda contra l’escriptora.

Quan el magnat encara estava en la Presidència, el Departament de Justícia fins i tot va intentar defensar a Trump al·legant que no podia ser demandat a títol personal, atès que va fer els comentaris sobre Carroll quan era a la Casa Blanca.

Finalment i davant els nombrosos intents de la seva defensa per a retardar la causa, Trump va haver de declarar el passat 19 d’octubre davant el jutge que presideix el seu cas a Nova York.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona