Política

Junts confirma que Geis és la seva aposta per liderar la llista municipal a Girona

L’executiva local proposa que l’exconsellera d’Universitats sigui l’alcaldable en lloc d’Assumpció Puig

És improbable una alternativa a la docent de la UdG

Finalment s’ha confirmat. L’executiva local de Junts a Girona ha proposat Gemma Geis com a candidata a l’alcaldia de Girona. Feia setmanes que les dues parts treballaven en aquest sentit i el pas oficial es va fer dilluns al vespre, amb una votació per unanimitat de tots els membres de l’executiva.

El nom de Gemma Geis és el que havia sonat amb més força arran de la dimissió de l’anterior alcaldable, Assumpció Puig, per discrepàncies amb la coordinadora local, el 28 de setembre. I el trencament del govern català, en el qual la gironina era consellera de Recerca i Universitats, ha propiciat que es faci aquest pas, que en un principi no entrava en les prioritats de la gironina. Les circumstàncies d’una banda i l’altra, però, s’han alineat i les últimes setmanes Geis ha rebut molts missatges de suport per iniciar aquest camí en la política municipal.

Geis ha estat proposada com a candidata i ara s’obre un període de 48 hores per a la presentació de candidatures. És molt improbable que, més enllà de l’exconsellera, se’n presenti cap altra. Geis té el suport indiscutible del partit –en els àmbits local i nacional–. En aquest sentit, els responsables del partit ja han expressat la convicció que és “la millor opció perquè Junts revalidi l’alcaldia a Girona”, que és un dels objectius electorals prioritaris per a la formació independentista.

En principi, Geis hauria de ser l’única persona que faci el pas per presentar la seva candidatura a encapçalar la llista de Junts. La formació postconvergent és l’única amb possibilitats de victòria en les municipals del maig del 2023 que encara no té alcaldable. Ja estan definits, per exemple, els noms de Lluc Salellas (Guanyem), Sílvia Paneque (PSC) i Quim Ayats (ERC).

El procediment

El termini per presentar la candidatura expira demà a mitjanit –ha començat a les 00:01 d’avui–. Segons el procediment establert pel partit, la persona o les persones que vulguin encapçalar el projecte hauran de rebre l’aval de la comissió municipal territorial (CMT), un òrgan intern que analitzarà la situació a partir de divendres. A la CMT hi ha un representant de l’executiva nacional, un de la vegueria de Girona, un de l’executiva comarcal i un de l’executiva local.

Després de la decisió de la CMT, hi haurà l’assemblea d’afiliats i afiliades, que tindrà lloc el divendres de la setmana que ve, 2 de desembre (19 h). D’allà en sortirà la proclamació de l’alcaldable.

LA DATA

02.12.22
és
el dia de l’assemblea de Junts a Girona. Els afiliats i afiliades donaran l’aprovació definitiva a l’alcaldable.

LA XIFRA

48
hores
és el termini de presentació de candidatures a Junts. El període s’acabarà demà dijous a mitjanit.

De la universitat al Parlament

Gemma Geis (Girona, 1979) és llicenciada en dret, doctora europea per la Universitat de Girona i professora investigadora de dret administratiu de la mateixa universitat, on va iniciar la seva activitat docent el 2003. Del 2013 al 2017 va ser vicerectora de desenvolupament normatiu, governança i comunicació. Des del vessant polític, Geis ha estat consellera de Recerca i Universitats, entre el maig del 2021 i l’octubre d’aquest any, i diputada al Parlament de Catalunya. Va ser cap de llista per les comarques gironines en les eleccions catalanes del 2017 i el 2021, i portaveu del grup parlamentari de Junts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hizbulá ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera libanesa

barcelona
parlament europeu

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona