Política

Costa i Campdepadrós volen recórrer la sentència

“Continuaré lluitant fins que es reconegui la inviolabilitat del Parlament”, apunta l’exvicepresident primer de la cambra

Els excàrrecs de la mesa de Torrent arribaran fins al TEDH perquè la cambra pugui debatre sobre tot

L’exvicepresident primer del Parlament Josep Costa i l’exsecretari primer Eusebi Campdepadrós tenen la intenció de recórrer la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que els ha absolt del delicte de desobediència. Volen que el Tribunal Suprem, el Constitucional o finalment el Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) reconeguin la inviolabilitat del Parlament i que no es puguin jutjar els seus membres per promoure debats. Després de conèixer la sentència, tots dos s’han mostrat parcialment satisfets per l’absolució personal, però no pas pel fet que no hagi quedat blindat judicialment el dret de la cambra catalana de debatre sobre els temes que consideri oportuns.

Campdepadrós ha dit en sortir del tribunal, on els han notificat la sentència, que el judici no s’hauria d’haver produït mai, sinó que la querella inicial no s’hauria d’haver admès a tràmit. S’ha mostrat satisfet pel fet que la sentència fa moltes referències al TEDH i veu “obvi” que debatre sobre autodeterminació, independència i monarquia “és perfectament possible”. “És obvi, però sembla mentida que hàgim arribat fins aquí”, diu. Costa ha mostrat la seva “satisfacció a mitges” per l’absolució personal però alhora que se’ls hagi jutjat, en el que considera una sentència “injusta” per no defensar la inviolabilitat de la cambra catalana.

Reacció a les xarxes

“Tampoc no reconec l’autoritat del TSJ per absoldre’ns”, ha afirmat Josep Costa en una piulada després de conèixer la sentència absolutòria del tribunal. Costa ha afirmat que la recorrerà: “Continuaré lluitant fins que es reconegui la inviolabilitat del Parlament.” Per Costa, “el mer fet d’haver promogut i celebrat el judici ja és una atemptat contra de democràcia”. L’exvicepresident primer de la mesa, ja va abandonar el judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA