Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Kuleba: Només Ucraïna determinarà quan i com negociar la pau amb Rússia

El ministre d’Exteriors ucraïnès afirma que “no hi haurà acords sobre Ucraïna sense Ucraïna”

El ministre d’Exteriors d’Ucraïna, Dmytro Kuleba, va assegurar que no es discutiran propostes serioses per a posar fi a la guerra a esquena d’Ucraïna i que només Kíiv determinarà quan i com negociar la pau amb Rússia.

En una trobada amb periodistes a Kíiv que recullen aquest dimecres les agències locals ucraïneses, Kuleba s’ha referit a les recents especulacions en els mitjans “sobre les negociacions amb Rússia” i ha recordat la postura expressada “clarament” sobre aquest tema pel president de país, Volodímir Zelenski.

El mandatari, en la recent cimera del G20 a Bali, va presentar un pla de deu passos per a posar fi a la guerra, ha reiterat Kuleba. Aquest pla inclou la retirada total de les tropes russes del territori d’Ucraïna i el restabliment de la integritat territorial del país.

Ucraïna també demana una compensació a Rússia pels danys causats per l’agressió, l’enjudiciament dels culpables de crims de guerra i la provisió de garanties de seguretat efectives, entre altres mesures.

“Només una acció real per part de Rússia, el cessament dels atacs terroristes contra la infraestructura ucraïnesa, la retirada de les tropes del territori ucraïnès, l’alliberament de tots els presoners de guerra i deportats pot obrir el camí a la pau. Actualment, no veiem tal disposició per part de Rússia”, ha precisat Kuleba.

El ministre ha agregat que les accions de Rússia demostren que no busca la pau i no estan disposats a posar fi a l’agressió, i que el règim rus, sofrint derrotes en el front, simplement vol guanyar temps per a restaurar el seu potencial de combat i preparar-se per a una nova ofensiva.

Kuleba ha emfatitzat que la part russa ja “admet obertament” que els atacs amb míssils contra la infraestructura crítica d’Ucraïna tenen com a objectiu obligar Kíiv a negociar.

Però “només Ucraïna determinarà quan i com negociar amb l’agressor. No hi haurà acords sobre Ucraïna sense Ucraïna. Agraïm als nostres socis per reafirmar el seu compromís amb aquesta posició”, ha assegurat. “Aquesta és l’única manera d’obligar el Kremlin –ha explicat– a posar fi a la guerra i restaurar la pau”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona