Política

El Parlament reprova el conseller Elena

La cambra qüestiona la gestió del titular d’Interior amb els vots del PSC, Cs, Vox i PP i l’abstenció de Junts i comuns

Demana al govern que “s’abstingui de fer més intromissions” en l’organigrama dels Mossos d’Esquadra

El Parlament ha reprovat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, per la seva gestió. El PSC, que havia proposat la reprovació, ha aconseguit tirar endavant aquest punt de la moció amb l’abstenció de JxCat i En Comú Podem i els vots a favor de Vox, Cs i PP. Només ERC i la CUP hi han votat en contra. Elena ha estat el primer conseller del Govern de Pere Aragonès que ha estat reprovat per la cambra. El Parlament també ha instat l’executiu d’abstenir-se “de fer més intromissions en l’organigrama del cos dels Mossos d’Esquadra a fi d’evitar perllongar la incertesa generada”. I ha reclamat a l’executiu que presenti a la cambra el Pla General de Seguretat de Catalunya 2023-2025 en un termini màxim d’un mes.

Així, Elena s’ha convertit en l’únic conseller de l’executiu d’Aragonès que ha estat reprovat per la cambra. En diverses ocasions el ple ha debatut i votat la reprovació del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, a instàncies d’En Comú Podem, de Cs i de la CUP, però no ha arribat a prosperar mai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia