Política

Concentració de diputades, periodistes i treballadores al Parlament per denunciar els insults a Montero

Hi han assistit les conselleres Vilagrà, Verge, Serret i Garriga i representants de tots els grups menys Vox, Cs i PP

Diputades, periodistes i treballadores de grups parlamentaris, així com les conselleres Laura Vilagrà, Tània Verge, Meritxell Serret i Natàlia Garriga, s’han concentrat a l’escala noble de l’edifici per protestar contra els insults a la ministra Irene Montero, després que la diputada de Vox Carla Toscano l’acusés des de la tribuna del Congrés de tenir com a únic mèrit “haver estudiat en profunditat Pablo Iglesias”. “No permetrem que la violència contra les dones en la vida política s’assumeixi com el cost o el preu per a les dones de fer política des de l’activisme o des de les institucions”, asseguren les impulsores en un manifest. A la protesta hi han participat representants de tots els partits presents al Parlament menys Vox, Cs i PPC.

Les diputades, periodistes i treballadores s’han congregat a les escales del Parlament després que s’hagi suspès el ple per dinar. La presidenta de la Comissió d’Igualtat i Feminismes, Susana Segovia, ha llegit el manifest per denunciar “la violència masclista que es produeix a la vida política i a l’esfera pública de les dones”.

En relació al cas dels insults a Montero, consideren que fets com aquests pretenen ser “alliçonadors” per a totes les dones i per això subratllen que cal “dir prou”. “Per nosaltres i per totes les que vindran, fem valdre el clam feminista que, des de la sororitat, crida que si ens toquen a una, ens toquen a totes”, ha subratllat.

Les representants polítiques i les treballadores han denunciat a través del manifest que la violència política contra les dones suposa una vulneració dels drets de participació política que els impedeix contribuir en igualtat de condicions als debats i que per tant els afecta la capacitat de treballar. Segons han assegurat, aquesta violència, “provingui d’on provingui, sigui l’extrema dreta, grups fonamentalistes, columnistes, tertulians o usuaris de xarxes socials”, el que fa és “comunicar al conjunt de la societat que les dones no són benvingudes a participar a la vida pública” i “perpetua els imaginaris patriarcals que assignen a les dones l’espai privat”.

“Denunciem que les discrepàncies polítiques no poden justificar mai els atacs que patim motivats pel gènere, és a dir, que siguem atacades en tant que dones amb comentaris i insults masclistes o misògins que tenen l’efecte d’humiliar-nos i degradar-nos; que es promogui la nostra cosificació quan es comenta la roba que portem o el nostre pes en lloc de la feina que fem, que se’ns menyspreï fent referència a les nostres parelles o familiars, o fins i tot que se’ns amenaci per xarxes socials amb agredir-nos, incloent amenaces de violació”, han exposat.

D’altra banda, aquesta tarda també hi ha hagut un acte de suport a la ministra Irene Montero al Congrés dels Diputats en el qual han participat membres de tots els partits amb representació a la cambra baixa, amb l’excepció de representants de Vox i el PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona