Política

COMUNS

Enfortir-se amb aliances més enllà de l’àrea metropolitana

Confluència amb Podem per reforçar alcaldies i passar de 165 a 200 llistes

Catalunya en Comú i Podem han refet ponts per a aquestes eleccions municipals després dels mals resultats per separat del 2019. Els objectius, amb Barcelona com a pal de paller amb Ada Colau de cap de llista per tercera vegada, són consolidar i reforçar alcaldies com les de Montcada, el Prat de Llobregat, Sant Feliu o Santa Perpètua de Mogoda, a més de recuperar presència en municipis capitals com Manresa, Vilanova i la Geltrú, Girona, Reus, Terrassa –avui hi presenten la candidata Agnès Petit, després de perdre sis regidors i quedar-se sense representació el 2019– o Sant Cugat del Vallès, que els permetrà tenir més representació als ens supramunicipals. Però els comuns també aposten per tenir candidatures “estratègiques de país” i entrar a poblacions de la Selva Marítima, continuar creixent a les Terres de l’Ebre o impulsar-ne a l’Alt Pirineu, com fan a Rialp o Sort.

Ho explica el coordinador de política municipal, Lluís Moreno, que posa xifres al procés metodològic i de planificació que estan duent a terme i que ha d’acabar al febrer amb un primer gran acte preelectoral un cop acabat el programa marc i la formació de lideratges. La voluntat és ampliar els 276 regidors que ara tenen per separat Catalunya en Comú (258) i Podem (18) fins a arribar als 300 i, per aconseguir-ho, també volen augmentar el nombre de llistes i passar de les 165 del 2019 a les 200, fent un esforç per aliar-se amb candidatures municipalistes, com treballen a Begur, respectant la seva autonomia per augmentar la seva participació actual en 37 governs locals.

Uns governs que prioritzen d’esquerres havent superant la polarització de vot dels anys de “procés” i que reconeixen que els va castigar electoralment. En la cursa de les municipals bona part del discurs el centraran a destacar la seva aportació al govern de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea corsa aprova el projecte de reforma constitucional per a l’autonomia de l’illa

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona