Política

Pròxim Orient

Tres palestins moren per foc israelià

Dos germans han perdut la vida en un xoc amb forces israelianes prop de Ramallah i un altre jove perdut la vida a la zona d’Hebron

Més de 150 palestins han mort a la Cisjordània ocupada aquest any, el més violent des del 2006

Tres joves palestins han mort en enfrontaments amb l’Exèrcit d’Israel a la Cisjordània ocupada, que viu el seu any més violent des de la segona intifada.

Dos germans palestins de 20 i 21 anys han mort per foc israelià a Kfar Ein, un poble a prop de Ramallah. Els joves morts han estat identificats com Dhafer Abdel Jawad Rimawi, de 21 anys, i Jawad Jawad Rimawi pel ministeri de Sanitat palestí, que no ha donat més detalls sobre les circumstàncies de la seva mort. L’Exèrcit israelià tampoc ha informat encara sobre els incidents a Kfar Ein.

Aquestes defuncions se sumen a una altra aquesta matinada a la ciutat de Beit Ummar, a prop d’Hebron, al sud de Cisjordània. Un altre jove palestí, de 20 anys, ha mort després de rebre una tret al cap disparat per les tropes israelianes en els enfrontaments armats que s’han produït a la zona, segons han informat fonts oficials.

“Un ciutadà ha mort per ferides greus al cap provocades per bales reals de l’ocupació [israeliana] a la ciutat de Beit Ummar”, ha indicat el departament de Sanitat palestí en un comunicat. Almenys 21 persones han resultat ferides en els incidents, segons han informat els serveis d’emergències de la Mitja Lluna Roja. Vuit han patit ferides d’arma de foc, cinc per bales de goma i la resta per l’asfixia provocada per gasos lacrimògens.

Dos vehicles militars han quedat encallats a la zona per un problema tècnic quan patrullaven al lloc i un grup de palestins els han “llançat pedres i artefactes explosius casolans”, segons ha informat l’Exèrcit israelià. “També han disparat contra els soldats, que han respost amb mitjans de dispersió de disturbis i amb foc real”, ha afegit.

Els vehicles han estat evacuats de la zona amb danys lleus i no hi hagut ferits entre les tropes israelianes, segons la mateixa font.

Cisjordània viu el seu any més violent des del 2006, amb intenses batudes israelianes i enfrontaments armats amb palestins, especialment des de finals de març, quan Israel va llançar l’operació Trencar l’onada com a resposta a una seguit d’atacs d’àrabs i palestins en territori israelià.

Des d’aleshores, la violència ha anat en augment i les tropes israelianes s’han enfrontat a més de 100 atacs armats per part de milícies palestines, davant els 25 de l’any anterior. En aquests incidents han mort 151 palestins, segons el recompte del ministeri de Sanitat, molts dels quals milicians, però també civils i menors d’edat. De la banda israeliana han perdut la vida 29 persones, 21 d’elles civils.

Les violentes batudes de l’operació Trencar l’onada, que l’Exèrcit realitza gairebé sempre de nit, han dut a la detenció d’uns 3.000 palestins “sospitosos de terrorisme” i han permès frustrar més de 500 atacs i intervenir unes 250 armes, segons dades de l’Exèrcit d’Israel.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia