Política

Estat espanyol

Marlaska defensa que no hi va haver morts al costat espanyol de la tanca de Melilla

El ministre d’Interior defensa que els agents van actuar de manera “proporcionada” per repel·lir un atac “violent” a la frontera

Acusa d’“irresponsable” el PP per posar en dubte en dubte la versió de la Guàrdia Civil

El titular espanyol d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha defensat aquest dimecres al Congrés l’actuació de les forces de seguretat espanyoles durant l’assalt a la tanca de Melilla del 24 de juny on van morir, segons fonts oficials, 23 immigrants. El ministre ha reiterat que cap d’aquestes persones va morir al cantó espanyol de la tanca fronterera.

“Ho dic i ho reitero: estem parlant d’uns fets tràgics que passen fora del nostre país”, ha insistit Grande-Marlaska en la seva segona compareixença a la cambra baixa espanyola per aquest assumpte. Les explicacions del ministre als diputats arriben hores després de la publicació per part un consorci internacional de diaris –entre els quals l’espanyol El País–  d’una investigació de l’ONG Lighthouse Reports que sosté que es va produir almenys una mort en territori espanyol. Aquesta informació contradiu la versió del departament d’Interior, que sempre ha afirmat que no hi va haver morts al costat espanyol.

A més, ha subratllat durant l’assalt no hi va haver manca d’auxili als ferits que es trobaven a territori espanyol i la policia va verificar si hi havia persones amb especial vulnerabilitat al grup.

Segons ell, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional espanyola van actuar de forma “proporcionada” amb l’objectiu de “repel·lir l’entrada irregular” d’un grup de 1.700 persones que van provar de creuar la frontera de Melilla “de forma organitzada” i amb “violència”.

Uns fets, ha reiterat, que “es van produir fonamentalment en territori marroquí”, i durant els quals “no vam haver de lamentar cap fet tràgic en territori espanyol”.

Ha insistit també que el seu govern ha actuat sempre amb “transparència”, ha permès que els diputats veiessin les imatges d’aquella jornada i ha donat explicacions al Congrés.

Grande-Marlaska ha carregat contra el Partit Popular (PP), a qui ha retret que posi en dubte l’actuació dels agents i els acusi de cometre “diversos delictes d’una extraordinària gravetat”.

El ministre ha afegit que la formació conservadora “vol construir una altra veritat que no existeix” i ha advertit que “qualsevol conjectura, especulació o insinuació” en aquest cas “és una greu irresponsabilitat”. “Hem vist una oposició que es diu d’Estat i que ho ha demostrat una vegada més al llarg de la seva curta història és que li importen ben poc les nostres institucions per tal d’obtenir rèdits polítics”, ha etzibat. “No es pot utilitzar la Guàrdia Civil per intentar menyscabar el ministre de l’Interior ni aquest govern”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia