Política

estat espanyol

El Congrés rebutja les esmenes a la totalitat de PP, Vox, Cs, Junts i CUP contra la reforma del Codi Penal per sedició

El text es tramita al Congrés de forma exprés i podria quedar definitivament aprovat abans de cap d’any

El ple del Congrés dels Diputats ha rebutjat aquest dijous les cinc esmenes a la totalitat que el PP, Vox, Cs, Junts i la CUP havien presentat contra la reforma del Codi Penal per derogar el delicte de sedició i reformular els de desordres agreujats.

Un cop superada aquesta votació, la reforma es debatrà ara en comissió abans de tornar al ple per sotmetre’s a la votació final abans de cap d’any. ERC ha avançat la seva voluntat d’aprofitar la tramitació del text per millorar la redacció dels delictes de desordres públics agreujats per delimitar-los a l’ús de la violència i evitar que els jutges els utilitzin per limitar els drets de manifestació.

Les cinc esmenes a la totalitat han quedat rebutjades. La de Junts amb sis vots a favor (Junts i la CUP), i 313 en contra. La de la CUP per nou vots a favor (CUP, Junts), 17 abstencions (ERC i Bildu) i 315 vots en contra. La de Cs per 67 vots a favor (Cs i Vox), 88 abstencions del PP, i 186 vots en contra. La del PP per 156 vots a favor (PP, Vox i Cs) i 185 en contra. La de Vox per 54 vots a favor (Vox), 90 abstencions (PP) i 197 vots en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia