Política

L’ambaixada d’Ucraïna a Madrid rep un altre paquet intimidatori

És el segon en 48 hores, té mata-segells estranger i conté un ull d’animal aixafat

N’arriben de similars el mateix dia a altres missions ucraïneses a la UE

L’ambaixada d’Ucraïna a Madrid va rebre ahir un paquet sospitós, el segon en les darreres 48 hores, que contenia un ull d’animal aixafat. El Ministeri de l’Interior hi va descartar la presència de materials explosius o incendiaris a l’interior.

El franqueig estranger de l’enviament i el seu contingut fan pensar que es tracta d’un dels paquets amb restes animals i sang que van rebre, durant el mateix dia, les delegacions diplomàtiques d’Ucraïna a diversos països de la Unió Europea (UE), una hipòtesi que va confirmar ahir el portaveu del Ministeri d’Afers Estrangers ucraïnès, Oleh Nikolenko.

El Ministeri de l’Interior espanyol, per la seva banda, va confirmar que en el paquet rebut ahir no hi havia “ni mecanismes ni substàncies explosius o deflagrants”, de manera que es descarta la relació amb els sis enviaments detectats entre dimecres i dijous a diverses institucions a Espanya, inclosa la mateixa ambaixada d’Ucraïna, on un treballador va resultar ferit lleument en manipular-lo.

“Campanya planificada”

El govern de Kíiv havia informat que, durant el matí, s’havien rebut a les representacions diplomàtiques ucraïneses d’Hongria, Polònia, els Països Baixos, Itàlia i Croàcia paquets amb “sang i ulls d’animals” al seu interior, que, a més, estaven impregnats d’“un líquid amb un color i una olor característics”. Segons el cap de la diplomàcia ucraïnesa, Dmitró Kuleba, es tracta d’una “planificada campanya d’intimidació” contra el país.

D’altra banda, els països de la UE van acordar ahir fixar un límit per al preu del petroli rus de 60 dòlars per barril, com a part de les represàlies contra Moscou pactades juntament amb el G7. No obstant això, el límit no afecta directament el bloc comunitari, perquè, a partir de dilluns, aplicarà un embargament total al cru que importa de Rússia, llevat del que compra Hongria per oleoducte. Amb tot, prohibirà a les navilieres europees transportar el cru rus a tercers països si es ven a un preu més alt del fixat. L’acord d’ahir garanteix que, si el preu del mercat baixa de 60 dòlars el barril, el límit s’actualitzarà per tal que, almenys, se situï un 5% per sota del que tingui al mercat.

Grossi torna a Moscou

Finalment, el director general de l’Agència Internacional de l’Energia Atòmica (AIEA), Rafael Grossi, es tornarà a reunir amb Putin per mirar de crear una zona de seguretat –exempta de bombardejos– a la central de Zaporíjia que eviti una catàstrofe nuclear. Grossi ja es va reunir un primer cop amb Putin a l’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia