Política

Serret mou fils a Ginebra per reclamar una moratòria per al programa Pegasus

La consellera viatja demà per promoure una declaració que ho estableixi mentre no se’n fixi una regulació, d’acord amb Amnistia Internacional

També participarà en un cinefòrum sobre les violències masclistes promogut pel govern

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, viatja demà a Ginebra en visita oficial per mantenir reunions a fi d’impulsar la Declaració de Ginebra sobre vigilància selectiva i drets humans, una iniciativa impulsada conjuntament pel govern i l’ONG Accés Now, que compta amb adhesions com la d’Amnistia Internacional. La declaració demana una moratòria global a l’exportació, venda, transferència, servei i ús de tecnologies digitals dirigides com ara la del programa espia Pegasus, almenys fins que s’estableixin salvaguardes dels drets humans per regular aquestes pràctiques. La consellera es trobarà amb alguns signants de la declaració, com el Cyber Peace Institute, i també es reunirà amb el think tank sobre polítiques globals de drets humans Universal Rights Group (URG).

Serret també aprofitarà per donar la benvinguda al cinefòrum contra les violències masclistes que divendres organitza la delegació del govern a Suïssa, en el marc de la campanya de l’ONU ’16 Dies d’activisme contra la violència masclista’. El cinefòrum es farà a dos quarts de set del vespre al Teatre Les Salons de la ciutat, i s’hi projectaran dues pel·lícules: el curtmetratge ’Woman’ (dirigit per Raúl de la Fuente i produït amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació, sobre les violències masclistes a Moçambic); i el documental ’Estimada Sara’ (dirigit i produït per Patrícia Franquesa, sobre la primera taxista d’Afganistan que trenca les barreres patriarcals). A l’acte hi participaran la directora de l’Oficina de Ginebra d’ONU Dones, Adriana Quiñones, la presidenta d’Afghanistan’s Women Rights Association (AWRA), Bahishta Nohtani, i la primera dona taxista, activista pels drets de la dona a l’Afganistan i protagonista d’Estimada Sara, Sara Bahai.

El secretari d’Acció Exterior del Govern, Miquel Royo Vidal, i el delegat del Govern a Suïssa, Gabriel Boichat, acompanyaran la consellera Serret durant el viatge. Segons fonts del departament citades per ACN, Serret podria aprofitar el viatge a Suïssa per veure’s amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, exiliada a Ginebra des de fa més de quatre anys i mig. La consellera d’Acció Exterior ja va aprofitar l’últim viatge a Brussel·les per fer un cafè amb l’expresident i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia