Política

El CTESC demana que l’ICF pugui finançar habitatge protegit

També planteja incentius fiscals per afavorir-lo

Les propostes es recullen en el dictamen previ a l’aprovació de la llei d’acompanyament del pressupost del 2023

El Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) ha instat el govern a modificar la llei de l’Institut Català de Finances (ICF) perquè aquest organisme depenent de la Generalitat pugui finançar la construcció d’habitatge protegit. La proposta està recollida en el seu dictamen sobre l’avantprojecte de llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic per al 2023, més coneguda com a llei d’acompanyament, aprovat l’1 de desembre passat.

Ara mateix, l’ICF no pot finançar el sector de la promoció immobiliària, la qual cosa, segons el CTESC, suposa una trava per ajudar a resoldre el problema de l’habitatge, tant en relació a la seva construcció com a l’accés per part de la població amb menys renda. En un comunicat, el CTESC detalla que la seva proposta es basa en modificar la llei per introduir que “es podrà finançar l’habitatge protegit o l’habitatge cooperatiu en règim de cessió d’ús que tingui la condició de sense ànim de lucre”. En el seu dictamen, a més, l’organisme planteja també una bonificació del 95% en la quota tributària de l’impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats en les escriptures públiques relacionades amb la promoció d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús. I també proposa que s’ampliïn a les societats cooperatives les deduccions de l’IRPF en concepte d’inversió per part d’un àngel inversor per a l’adquisició d’accions o participacions socials d’entitats noves o de creació recent.

El CTESC és un òrgan consultiu del Govern en matèria socioeconòmica integrat per patronals i sindicats, i els seus dictàmens són preceptius abans que el Consell Executiu pugui aprovar el projecte de llei d’acompanyament del pressupost per al 2023, que encara s’està negociant entre el govern i el PSC, Junts i els comuns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia