Política

cimera 19g

Macron no comenta els pactes PP-Vox, però demana no transigir amb la ultradreta

El president francès creu que no pot donar bons resultats normalitzar a l’extrema dreta per obtenir resultats a curt termini

El president francès, Emmanuel Macron, ha eludit aquest dijous comentar pactes com el del PP i Vox a Castella i Lleó, però ha fet una crida genèrica a no transigir amb els partits d’ultradreta.

Macron ha fet aquesta petició en la roda de premsa que ha ofert al costat del cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb motiu de la cimera bilateral que s’ha celebrat a Barcelona.

Els periodistes han demanat la seva opinió al cap de l’Estat francès pel fet que hi hagi pactes a Espanya del PP i Vox en governs autonòmics, com el de Castella i Lleó. No obstant això, Macron no ha volgut fer cap comentari sobre aquests pactes a Espanya i ha dit que faria una consideració en termes generals. Així, ha subratllat que l’extrema dreta és “el nacionalisme”, que ha dit que és “l’odi a l’altre”, i no el patriotisme.

“Jo sóc patriota. Per ser patriota francès no haig de fer-li la guerra ni a Alemanya ni a Espanya, i els nacionalistes, sí”, ha afegit abans d’afirmar que l’extrema dreta el que vol és canviar l’estat de dret, com creu que s’està comprovant en alguns països europeus.

Per al president francès, no pot donar bons resultats normalitzar a l’extrema dreta perquè a alguns els vingui bé a curt termini i arribar a acords amb ella.

“No crec que es pugui transigir amb l’extrema dreta”, ha insistit abans de reconèixer que aquesta opció política està present de forma democràtica en molts països europeus.

Al seu judici, si la ultradreta continua tenint més suports és perquè aconsegueix convèncer a ciutadans i, davant d’això, ha instat a què les formacions polítiques democràtiques donin resposta als problemes dels ciutadans.

“No cal deixar a l’extrema dreta el monopoli de les respostes permanents i nostàlgiques”, ha subratllat Macron, qui creu que l’absència de solucions ràpides i fortes és el que alimenta el suport a les formacions ultradretanes.

El president francès ha destacat que en les últimes dècades semblava que la democràcia i l’estat de dret s’havien conquistat per sempre, però ha precisat que s’ha demostrat que això no és així i per això ha apel·lat a defensar els seus valors cada dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona