Política

Aragonès diu que la “millor resposta” a les demandes del sector públic és l’aprovació del pressupost

El president insisteix a PSC i Junts de la necessitat d’assolir un suport majoritari abans de portar els comptes al Parlament

Les vagues a la sanitat i l’educació i els pressupostos del 2023 han centrat la sessió de control al govern i al president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el ple del Parlament. Aragonès ha assegurat que “la millor resposta” a les demandes que aquest dimecres reclamen els treballadors públics “al carrer” és debatre i aprovar el projecte de pressupostos del govern al Parlament. Per això, en diferents respostes a les preguntes dels grups, ha tornat a demanar “celeritat” i “responsabilitat”, sobretot a PSC i Junts, però també a la CUP, per assolir un acord sobre els comptes que els permeti aconseguir un suport majoritari per “garantir-ne la tramitació”.

“Dilatar en el temps l’acord als pressupostos no vol dir provar el desgast en el govern” sinó que “vol dir” que els recursos en sanitat i educació “tardaran més temps a arribar”, ha lamentat Aragonès, que també ha advertit que la pròrroga de pressupostos comporta “problemàtiques” que es volen evitar. “Una part de les respostes a la protesta dels serveis públics són els pressupostos”, ha insistit.

Per la seva banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat que el govern es fa seva les reivindicacions del sector de la sanitat i l’educació i per això a apressat a un acord sobre els comptes. De la mateixa manera, la consellera d’Economia, Natàlia Mas Guix, ha fet una crida a “fer política i pensar en el bé comú” i ha assegurat que fa setmanes que el govern “està en condicions” de portar els pressupostos al Parlament. Una idea que ha reiterat Aragonès, que ha assegurat que l’executiu està “en disposició de presentar” els comptes “quan assoleixi una majoria parlamentària”.

Des del PSC, Salvador Illa, ha tornat a reclamar a Aragonès que aprovi la seva proposta per assolir un acord sobre els pressupostos, que inclou com a condicions la B-40, el Hard Rock i l’Aeroport del Prat. I que si no, busqui altres suports, una idea que porta defensant des de fa setmanes.

La líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha demanat a Aragonès que “executi” els pressupostos i ha criticat la dilació de PSC i Junts per assolir un acord sobre els comptes, que considera es deu a la ja iniciada campanya electoral per les municipals del maig.

Des de Junts, Albert Batet ha retret la falta de voluntat del govern per assolir un acord i ha titllat Aragonès de “sucursalista” per anar a Madrid a buscar el suport dels socialistes. Aragonès ha retret a JxCat que estiguin instal·lats en “la crítica fàcil” i ha assegurat que tornava a “estendre la mà” per seguir negociant. “Han de decidir si volen mirar-s’ho tot des de la barrera o defensar els interessos dels ciutadans, també dels seus votants”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia