Política

Collboni deixa el govern entre retrets de Colau

El socialista i ja ex primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ja ha abandonat el govern encapçalat per Ada Colau i fins i tot el consistori. En el ple d’ahir, en què es va oficialitzar la seva renúncia, el ja candidat a l’alcaldia de la ciutat en les eleccions del maig no va pronunciar cap paraula de comiat, però la seva decisió va provocar retrets dels seus socis, els comuns, amb qui ha governat dos mandats. Deixar el govern municipal per dedicar-se “al cent per cent” a la campanya ha aixecat polseguera en el ple i ha tingut resposta de Colau.

“És una situació poc habitual marxar per fer campanya per després tornar” i “menys quan es tenen responsabilitats de govern”, va reblar l’alcaldessa, que va destacar que va ser el mateix Collboni qui va preferir no acomiadar-se del ple, tot i que en un principi estaven previstes unes paraules seves. Si bé va afirmar que la renúncia és legítima, va fer una petició directa al socialista: “Li vull demanar que no torni a dir que el mandat s’ha acabat.” “Els regidors que ens quedem ho fem per continuar treballant per la ciutat”, va rematar. Aquest ambient gèlid entre rialles de cortesia deixa entreveure una precampanya clara en què els socis de l’actual govern passen a ser rivals. De fet, Colau no va nomenar Laia Bonet primera tinenta d’alcaldia i només va traslladar-li les funcions de Collboni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia