Política

CCOO i UGT: “Els 3.000 milions de despesa extra no es podien deixar perdre”

Els sindicats lamenten que s’hagi “perdut un trimestre” d’aplicació de les polítiques socials pactades

CCOO i UGT han celebrat han celebrat l’acord de pressupostos del 2023 que ha anunciat el govern i el PSC aquest dimecres després de setmanes de converses. “Aquests 3.000 milions d’euros de despesa extra no es podien deixar perdre”, ha assegurat la secretaria d’Acció Sindical de CCOO, Cristina Torre, en declaracions a l’ACN. Amb tot, els sindicats lamenten que les negociacions “s’hagin endarrerit tant” i, també, l’aplicació de les polítiques socials pactades, com ara l’actualització de l’IRSC. “Lamentem que s’hagi allargat tant la negociació i que amb la tramitació parlamentària del pressupostos pràcticament hem perdut el primer trimestre de l’any”, ha dit Torre.

“És una molt bona notícia encara que arriba molt tard perquè hi hauria d’haver hagut pressupostos a l’inici de l’any”, ha coincidit el secretari general d’UGT, Camil Ros. Ha remarcat el “contingut social” d’un acord que permetrà que en mig de la crisi de preus provocada per la inflació “la gent que menys té podrà tenir més suport públic”, fent referència a l’increment d’un 8% de l’Índex de Renda de Suficiència (IRSC) que marca el llindar d’accés a prestacions socials.

D’altra banda, el secretari general d’UGT a Catalunya ha destacat que l’acord comportarà la recuperació de retallades en sanitat i educació i incorpora polítiques de reactivació econòmica.

Pel que fa als acords sobre grans infraestructures com l’autopista B-40 entre Terrassa i Sabadell, Torre ha demanat que “s’obri un espai de concertació on els agents socials puguin participar” i es tingui en compte l’impacte socioeconòmic, territorial i mediambiental d’aquestes mesures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia