Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Zelenski presenta els decrets per a estendre la llei marcial i la mobilització general

Les lleis entraran en vigor un cop rebin l’aprovació al parlament ucraïnès

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha presentat aquest dilluns a la Rada Suprema (Parlament) sengles projectes de llei per a aprovar els decrets de pròrroga de la llei marcial i la mobilització general del país.

Els projectes de llei proposen prorrogar la llei marcial i el termini de mobilització general durant altres 90 dies a partir del 19 de febrer pròxim, segons ha informat “Ukrainska Pravda”.

Segons els documents, les lleis entraran en vigor quan s’aprovin.

La Rada Suprema havia prorrogat el passat 16 de novembre la llei marcial i la mobilització general a Ucraïna fins al 19 de febrer de 2023.

El mateix 24 de febrer de l’any passat, inici de la invasió russa d’Ucraïna, es va decretar la llei marcial al país i es va anunciar la mobilització general de la població fins al 26 de març.

Posteriorment, el Parlament ucraïnès va prorrogar la llei marcial i la mobilització general en cinc ocasions, fins al 25 d’abril, el 25 de maig, el 23 d’agost, el 21 de novembre de 2022 i el 19 de febrer de 2023.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia