Política

Guanyem Girona proposa refer el carrer de la Creu i invertir en la compra d’habitatge

Són dues de les propostes que el principal partit a l’oposició vol introduir en una negociació d’inversions que es votarà al ple dilluns que ve

Guanyem Girona vol reformar el carrer de la Creu i destinar 2 milions d’euros a la compra d’habitatge aquest 2023. Aquestes són dues de les principals propostes que la formació vol introduir en la negociació d’inversions municipals que s’aprovarà en el plenari del dilluns de la setmana vinent. Guanyem també vol instal·lar plaques fotovoltaiques en diferents equipaments municipals. El cap de l’opoisició i líder de Guanyem Girona, Lluc Salellas, ha criticat que el govern local de Junts i ERC hagi deixat la ciutat “entre l’espasa i la paret” pel fet de no haver presentat el pressupost municipal per aquest 2023. Salellas afegeix que aquesta deicisó “posa en risc” els fons Next Generation.

Fa tres anys el carrer de la Creu es va reformar per convertir-lo en un camí segur pels infants de l’escola Doctor Masmitjà. Les obres introduïen un carril bici i la supressió d’un dels carrils de circulació. Ara, Guanyem Girona vol “desfer i tornar a fer” el carrer. Recorden que les obres van costar 300.000 euros però el projecte és “un nyap” que aixeca polèmica per a veïns i comerciants.

Des de Guanyem Girona destaquen que no s’ha reduït la congestió de trànsit, els passos de vianants són perillosos i que les pilones s’esmicolen amb facilitat. La regidora de Guanyem, Cristina Andreu, ha recordat que els tècnics ja van fer dues propostes “millors que l’actual” però el govern local les va descartar.

En matèria d’habitatge, la formació proposa invertir 2 milions d’euros en comprar habitatge a la ciutat i destinar-lo al parc públic municipal. Cristina Andreu ha retret al govern local que no incorpori “ni un sol euro en habitatge” per a les inversions d’aquest 2023. Guanyem recorda que el 2020 ja es va incloure una partida de 500.000 euros i el 2021 va créixer fins als 4 milions. Ara, volen que el 2023 s’aconsegueixin 2 milions per comprar habitatge.

Una altra de les principals propostes és en la línia de la transició energètica i consisteix en la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’auditori de Girona i a l’escola de música municipal. La formació ja havia negociat omplir de plaques els teulats del mercat del Lleó i algun centre cívic de la ciutat. Ara, volen seguir avançant en aquesta línia.

Aquestes propostes s’estan negociant amb el govern local per incloure’ls a la llista d’inversions municipals que vol tirar endavant el govern local en el plenari del proper dilluns. El líder de Guanyem Girona, Lluc Salellas, assegura que és una “greu anomalia” que es negociïn les inversions del 2023 a principis d’aquest mateix any. De fet, el cap de l’oposició ha recordat que el capítol d’inversions és només “una petita part” del pressupost municipal i creu que és una “greu irresponsabilitat” prorrogar-lo per aquest any. Salellas ha emmarcat aquest retard en la negociació d’inversions dins “la manca de rumb” del govern municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia