Política

REGNE UNIT

Londres imposa noves sancions a l’exèrcit rus i a l’entorn de Putin

Afecten sis entitats que proporcionen equip militar per a la invasió russa d’Ucraïna, així com diverses persones connectades a xarxes financeres que ajuden a mantenir el poder d’individus vinculats al Kremlin

El govern britànic ha anunciat aquest dimecres una nova ronda de sancions contra l’exèrcit de Rússia i persones vinculades al Kremlin per la invasió d’Ucraïna.

L’anunci coincideix amb la visita sorpresa que el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, fa avui al Regne Unit, la primera a aquest país des de l’inici de la invasió russa el 24 de febrer del 2022.

Segons un comunicat divulgat pel ministeri britànic d’Afers Estrangers, les sancions afecten sis entitats que proporcionen equip militar, com drons, per a la invasió russa d’Ucraïna, així com diverses persones connectades a xarxes financeres que ajuden a mantenir el poder d’individus vinculats al Kremlin.

“Ucraïna li ha demostrat a (el president rus, Vladímir) Putin que no es trencarà sota la seva invasió tirànica. Ell ha respost atacant indiscriminadament àrees civils i infraestructura nacional crítica a tot el país”, assenyala el ministre d’Afers Estrangers britànic, James Cleverly, al comunicat.

“No podem deixar que triomfi. Hem d’augmentar el nostre suport”, ha afegit el ministre.

“Aquestes noves sancions acceleren la pressió econòmica sobre Putin, soscavant la seva maquinària de guerra per ajudar Ucraïna a prevaldre. Estic decidit, de conformitat amb les nostres lleis, que Rússia no tingui accés als actius que hem congelat fins que posi fi, d’una vegada per totes, a les seves amenaces a la sobirania i la integritat territorial d’Ucraïna”, subratlla.

En concret, les sancions van dirigides a organitzacions en què Putin confia per mantenir la seva invasió d’Ucraïna, com ara CST, fabricant de drons russos que s’han utilitzat per destruir vehicles de combat ucraïnesos.

També van contra RT-Komplekt, que produeix peces per a helicòpters utilitzats per Rússia en el seu assalt a Ucraïna; Oborologistics, que organitza el transport i el lliurament dels equips militars russos; i Universalmash i Lipetsk, que fabriquen components per als sistemes de míssils antiaeris utilitzats per les forces russes.

Així mateix, hi ha Topaz, una empresa de programari involucrada en l’aviació militar.

Entre les persones sancionades hi ha Boris Titov, comissionat presidencial per als drets dels empresaris; Nikolai Egorov, vicepresident de la refineria de petroli privada més gran de Rússia; Sergei Rudnov, propietari del mitjà de comunicació pro-Kremlin Regum; Svetlana Krivonogikh, accionista de Bank Rossiya i National Media Group, que promou la invasió; i Viktor Myachin, propietari d’Aerostart, una empresa russa de manteniment i reparació d’aeronaus.

Altres sancionats són: Alexei Repik, president de la junta directiva de R-Pharm, una companyia farmacèutica russa que va rebre finançament del fons d’inversió directa rus; Evgeni Shkolov, exassistent presidencial; i Pavel Titov, president de Delovaya Rossiya, una associació que representa els interessos empresarials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona