Política

Concentració de suport als sis militants d’Arran detinguts

Una cinquantena de joves i familiars es reuneixen davant dels jutjats de Lleida

Els arrestats estan acusats de pertinença a grup criminal, incendi i ultratge a la bandera espanyola, entre altres

Fins a una cinquantena de joves i familiars es concentren des d’aquest dijous al matí davant dels jutjats de Lleida per mostrar el seu suport als sis militants d’Arran detinguts aquest dimecres i que avui dijous declaren davant del jutge. Entre els assistents, hi ha assistit representants del SEPC, la PAH, els diputats de la CUP Xavier Pellicer i Nogay Ndiaye i membres d’Arran, entre ells la seva portaveu, Marina Gispert, que ha reiterat que es tracta d’un cas de “persecució política i policial de l’estat espanyol contra el jovent de l’esquerra independentista” i ha denunciat que la policia espanyola feia un any que investigava els joves. Entre altres, la policia els acusa de pertinença a grup criminal, incendi i ultratge a la bandera espanyola.

Els concentrats han desplegat dues grans pancartes amb el lema ‘Llibertat militants detingudes’ i han llegit un manifest en què han demanat la posada en llibertat dels sis joves i la fi de la persecució policial i judicial a l’esquerra independentista. Al finalitzar els parlaments, s’han sentit aplaudiments i crits de “la solidaritat la nostra millor arma”.

Gispert ha indicat que els joves detinguts no tenien constància de cap procés judicial obert contra ells i ha afegit que no es pot afirmar que “no hi hagi més detencions”. En funció de què acordi el jutge, ha afegit que tampoc descarten convocar mobilitzacions arreu del país.

La policia espanyola va detenir els joves, tres noies i tres nois veïns de l’Urgell i del Pla d’Urgell, aquest dimecres acusats de pertinença a grup criminal, incendi, danys continuats, ultratge a la bandera espanyola, delicte contra la integritat física i moral, delicte mediambiental i furt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia