Política

Junts obre la porta a renunciar a la presidència del Parlament si Borràs és inhabilitada

Madaula defensa que seria una forma de denunciar la “persecució política” i “l’ús partidista” de la cambra

La diputada es descarta com a presidenta i es mostra convençuda de l’absolució de Borràs

La diputada de Junts i presidenta segona de la Mesa del Parlament, Aurora Madaula, assegura que el partit podria renunciar a la presidència del Parlament com a senyal de protesta si Laura Borràs és finalment inhabilitada. En una entrevista a Catalunya Ràdio la diputada ha argumentat aquesta possibilitat perquè considera que hi ha “un ús partidista de la cambra” i la decisió “seria una opció com a senyal de protesta per denunciar aquesta persecució política”.

Madaula s’ha descartat per al càrrec de presidenta del Parlament. “Per a mi seria molt incòmode”, ha reconegut la diputada de Junts. “No m’atreviria perquè Borràs ho ha fet molt bé, perquè és una de les millors presidentes que ha tingut el Parlament i perquè és molt injust tot el què li està passant”, ha assenyalat Madaula. “A més, hauria de ser la pròpia Borràs qui decideixi o proposi el seu hipotètic relleu al capdavant del Parlament”, ha defensat la diputada de Junts, que ha tornat a insistir que és una possibilitat que no preveu. “El primer que penso és que serà absolta i podrà tornar. Per tant, no crec que jo sigui el seu relleu natural de Borràs ni que n’hi hagi cap”, ha argumentat la presidenta segona del Parlament, que ha recordar a ERC que va pactar “amb el 52% dels vots” de la majoria independentista que Junts presidís el Parlament.

La diputada de Junts s’ha mostrat convençuda que Borràs serà absolta i ha demanat a la Mesa que “garanteixi els drets fonamentals” i esperi una sentència ferma per prendre decisions. “Junts hauria de continuar en la presidència del Parlament”, ha sentenciat Madaula, fent així un retret al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que donava per “superat” aquest pacte entre les dues formacions. Així mateix, la diputada de Junts ha rebutjat que Borràs hagi de dimitir com a presidenta de Junts si és condemnada pel cas dels contractes irregulars a la Institució de les Lletres Catalanes “Tothom dins de Junts creu que el de Borràs és un cas clar de ‘lawfare’. Per tant, i segons els estatuts, no estaria obligada a dimitir”, ha conclòs Madaula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia